İftar Sofrası oruç açma duası okunuşu ve anlamı

Ramazan ayına girmemizle birlikte Ramazan ayında yapılacak ibadetler ve dualar araştırılmaya başlandı. Ramazan ayının gelmesiyle oruç tutacak olan Müslümanlar iftar duasını araştırmaya başladı. Peki İftar duası okunuşu ve anlamı nedir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

02.04.2022-00:06 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-00:06) İftar Sofrası oruç açma duası okunuşu ve anlamı

Ramazan ayına girmemizle birlikte oruç tutacak Müslümanlar ilk oruçlarını 2 Nisan günü tutmaya başlayacaklar. Oruç tutacak olan Müslümanlar oruçlarını açacakları iftar zamanında Ramazanın bereketinden faydalanmak için okunacak duaları araştırmaya başladı. Ramazan ayının ilk iftarını 2 Nisan günü açacak olan Müslümanlar iftar duasını araştırmaya başladı.

İftar duası okunuşu ve anlamı nedir?

Yarın Ramazan ayının ilk orucu tutulacak ve ilk iftarı yapılacaktır. Ramazan ayında tutulan oruçların açıldığı zaman olan iftar vaktinde okunacak dualar bulunmaktadır.

İftar duasının okunuşu: "Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İftar duasının anlamı: "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!" 

Oruç açarken okunacak dualar

İlk iftar hangi şehirde açılacak?

Ülkemizde Ramazan'ın ilk gününde ilk imsak saat 04:41'de Iğdır'da atarken son imsak ise saat 05:25'te İzmir'de atacaktır. Ramazan'ın İlk iftarı ise saat 18:45'te Iğdır ve Hakkari'de yapılacakken son iftarı ise saat 19:46'da Çanakkale ve Edine'de yapılacaktır. Ramazanın ilk günü Kırklareli ve Sinop'ta 14 saat 27 dakika ile en uzun oruç tutulacakken, Hatay da 14 saat 12 dakika ile en kısa oruç tutulacaktır.  

Oruç açılırken okunacak dualar

Oruç açılırken kişiler istedikleri gibi dua edebilirler. Peygamber Efendimiz (s.a.v) iftar zamanı okunması için şu duaları önek olarak vermiştir: 

-“Allah'ım! Senin rızân için oruç tuttum, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım” (Ebû Dâvûd)

-“Allahım! Senin rızân için oruç tuttuk, senin verdiğin rızıkla orucumuzu açtık, bizden kabul buyur; çünkü sen her şeyi işiten ve bilensin” (Dârekutnî, II, 185; ayrıca bk. Şevkânî, IV, 247).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal