İlk iftar ne zaman olacak? İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana ilk oruç günü iftar saatleri

Müslüman aleminin Ramazan ayına kavuşması için sayılı günler kala birçok kişi ilk iftarın hangi gün olduğunu merak etmeye başladı. Mübarek ayda oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar imsak ve iftar saatleri hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Peki, İlk oruç hangi gün tutulacak? 2022 ilk iftar ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir, iftar saatleri nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı…

24.03.2022-18:19 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-18:49) İlk iftar ne zaman olacak? İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana ilk oruç günü iftar saatleri

Mübarek Ramazan ayına kavuşmamıza az bir süre kala birçok vatandaş Raman hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. İlk oruca hangi gün kalkılacağı merak edilirken iftar saatleri de merak ediliyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene yayınlanan takvim 2022 yılı içinde yayınlandı. Peki, İlk oruç hangi gün tutulacak? 2022 ilk iftar ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir, iftar saatleri nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde…

2022 ilk oruç ne zaman?

Ramazan ayına birkaç gün kala ilk orucun ne zaman tutulacağı araştırılıyor. Ramazan orucunun ilk günü 2 Nisan 2022 Cumartesi günüdür. İlk oruca 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gecede kalkılacak.

2022 ilk teravih namazı ne zaman kılınacak?

İlk teravih namazı ise 1 Nisan akşamı kılınacak.

2022 ilk sahur ve ilk iftar saatleri kaçta? 

Her sene merak edilen iftar saatleri gündemde yerini aldı. Sahura ilk hangi şehirde başlanacağı ve saat kaçta kalkacağı merak ediliyor. Türkiye’de ilk sahur Ardahan'da gerçekleşirken ilk iftar ise Hakkari'de gerçekleşecek. Türkiye’nin başkenti Ankara’da ise 2 Nisan Cumartesi günü ilk sahur saati sabah 04.59’da sona erecek. Ankara’da ilk iftar ise 19.20'de yapılacak. Bu sene Ankaralılar 14 saat oruç tutmuş olacaklar.

Ramazan İmsakiyeİstanbul’da ilk sahur ve iftar saat kaçta?

İstanbul’da ilk gün orucu için 2 Nisan Cumartesi saat 05.12’de niyet edilecek. İstanbul’da ilk oruç ise saat 19.36’da açılacak.

Ankara’da ilk sahur ve iftar saat kaçta?

Ankara’da ilk sahur 04.59’da yapılacak. Ankara’da iftarın yapılacağı akşam ezanı ise 19.20’de okunacak.

İzmir’de ilk sahur ve iftar saat kaçta?

İzmir’de ilk sahur 05.25’te olacak ve akşam ezanı 19.42’de okunacak.

Konya’da  ilk sahur ve iftar saat kaçta?

Konya’da sahur 05.05’te olacak ve akşam ezanı 19.20’de okunacak.

Adana’da ilk sahur ve iftar saat kaçta?

Adana’da ilk sahur 04.55’te olacak ve akşam ezanı 19.08’de okunacak.

Sahura kalkmak farz mıdır?

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 19, 20).

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde “bereket” (Buhârî, Savm, 20) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 46). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî’, II, 105).

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur (Zâriyât, 51/18). Bu şekilde manevi lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal