​İftar duası nedir, nasıl yapılır? İftar duası Arapça Türkçe okunuşu ve meali

Ramazan ayında 1 ay oruç tutacak olan müslümanlar akşam ezanı ile birlikte iftar sofrasına oturacaklar. İftar duasını okuyan müslümanlar daha sonra oruçlarını açacaklar. Peki, İftar duası nedir, nasıl yapılır? İşte, İftar duası Arapça Türkçe okunuşu ve meali..

31.03.2022-00:45 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-00:45) ​İftar duası nedir, nasıl yapılır? İftar duası Arapça Türkçe okunuşu ve meali

Ramazana ayına az bir zaman kala oruçların açılması için yapılan iftar duaları son günlerine en çok araştırılan konusu haline geldi. Tüm gün yeme-içme gerçekleştirmeden günü bitirenler akşam ezanıyla birlikte iftar sofrasına oturdukları zaman edecekleri iftar duasıyla oruçlarını açacaklar. ​İftar duası nedir, nasıl yapılır?

Müslümanların oruçlarını açacakları iftar duasını anlamı oldukça güzel ve anlamlı bir manaya sahiptir. Ramazan ayı içinde tutulan oruçların insanlara verdiği manevi hava ve huzur dolu bir ay içinde anlamca çok özel sayılan duayı merak edenler duanın hem arapça hem de Türkçe okunuşunu araştırıyorlar.

İftar duası Arapça Türkçe okunuşu ve meali

İftar Duası:

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İftar Arapçası:

İftar Duası Arapçası:

İftar Duasının Anlamı

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

Yemek Duası:

"Elhamdü lillâhillezî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ müslimîn Elhamdü lillâhi hamden kesîran mübâreken fîhi, ğayra mekfiyyin, ve lâ müveddein ve lâ müsteğnen anhü Rabbenâ. El-Hamdü lillâhillezî et‘amenî hâzat-taâme ve razakanîhi min ğayri havlin velâ kuvvetin"

Yemek Duasının Arapçası:

Yemek Duasının Arapçası:

Yemek Duasının Anlamı:

“Ey Rabbimiz! Sana tertemiz duygularla, eksilmeyip artan, huzurundan geri çevrilmeyip kabul edilen sayısız hamd ile hamd ederiz. ” (Buhârî, Et`ime 54.;Ebû Dâvûd, Et`ime 52 (3849); İbni Mâce, Et`ime 16) "Bu yiyeceği bana yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allâh'a hamdolsun” derse geçmiş günahları affolunur" dedi.”(Ebû Dâvud, Libâs 1; Tirmizî, Da'avât 55; İbnu Mâce, Et'ime 16)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal