Sedat Peker davasında flaş gelişme : 2 sanık tahliye edildi

Vatandaşların bildiği ve takip ettiği Sedat Peker Suç Örgütü'nün süren davası hakkında sıcak gelişmeler yaşandı. Peki tahliye olan sanıklar kimler? Olayın detayları nedir? Suçlamalar nelerdir? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

01.04.2022-23:59 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-00:06) Sedat Peker davasında flaş gelişme : 2 sanık tahliye edildi

Oldukça fazla sayıda sanığın ve firari olarak bilinen Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu davada mahkeme heyeti kararlarını açıkladı. Mahkeme ertelenirken tahliye edilen bazı sanıklar oldu. Bu isimlerin kim olduğu ve olayın detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Sedat Peker Davası

Tahliye edilen kişiler

Mahkeme Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor, tutuklu olarak yargılanan birçok sanık orada hazır bulundu. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklar da mahkemedeydi. Tutuksuz yargılanan sanıklar suçlamaları reddetti ve beraatlerini istedi. Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın da mahkemede hazır bulundu ve müvekkilini savunabilmek amacıyla mahkeme heyetinden 2 saat süre istedi. Mahkeme heyeti firari olarak aranan sanıkların yakalama kararlarının devam etmesine karar verdi. Bu kararın yanında Onur Özen ve Dursun Bayhan adlı sanıkların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, 14 sanığın ise tutuklu olarak yargılanmalarının devamına karar verildi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. 

Olayın detayları neler

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili tam 241 sayfadan oluşan bir iddianame hazırladı. İddianame içinde Cahit Çetin'in 3 Ağustos 2017 tarihinde öldüğü belirtildi. İddianame içinde Sedat Peker'in de içinde bulunduğu 92 kişi sanık olarak yargılanıyor. 2017 yılında hayatını kaybeden Cahit Çetin'in ölümünü Sedat Peker'in azmettirdiği belirtiliyor. Örgüt lideri olarak tanınan Peker hakkında "Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme", "Suç işlemek kaydıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme", "Var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme", "Tefecilik", "Silahla kasten yaralama" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet cezası ve 262 yıl 8 aydan 392 yıl 4 aya kadar ceza alması isteniyor. Örgüt yöneticisi sıfatıyla yer alan 9 sanığın ise, "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, örgüt üyesi 46 sanığın "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma" suçuyla 2 yıl 6 aydan 6 yıla kadar ceza almaları isteniyor. Diğer 22 sanığın ise "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçlarından 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası almaları isteniyor. Aynı zamanda iddianame içinde örgüt yöneticisi, üyesi ve örgütün adına suça karışan sanıkların "Kasten öldürmeye azmettirme", "Var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme", "Tefecilik", "Silaha kasten yaralama" suçlarından değişecek oranlarla ceza almaları isteniyor. Aynı şekilde Sedat Peker'in de firari olarak yakalama kararı olduğu biliniyor ve iddianame ve mahkeme heyeti de firari sanığın yakalanma kararının devamını istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal