Erkek çocuğuna ve kız çocuğuna oruç kaç yaşında farz olur? Oruç çocuklara kaç yaşında farz olur?

Ramazan ayına girmemizle birlikte Müslümanlar oruç sevinci yaşarken erkek ve kız çocuklarına orucun kaç yaşında farz olacağı merak edildi. Çocuklar oruç tutmaya hevesli olurken aileleri çocuklara orucun kaç yaşından farz olacağını araştırmaya başladı. Peki kız ve erkek çocuklara oruç kaç yaşında farz olur? detaylar haberimizde yer almaktadır.

01.04.2022-23:27 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-23:27) Erkek çocuğuna ve kız çocuğuna oruç kaç yaşında farz olur? Oruç çocuklara kaç yaşında farz olur?

Ramazan ayına girmemizle beraber Müslümanlar oruç sevinci yaşıyor. Oruç tutmaya çok heveslenen çocukların aileleri ise çocuklara orucun kaç yaşında farz olacağını araştırmaya başladı. Bir kişiye orucun farz olabilmesi için 3 şart bulunmaktadır.Bu şartları yerine getiren tüm Müslümanların oruç tutması farzdır. 

Orucun farz olması için gerekli şartlar

Bir kişiye orucun farz olması için kişinin Müslüman olması, akıllı olması ve ergenlik çağına girmiş olması gerekmektedir.Bu şartları yerine getiren her Müslümanın oruç tutması farzdır. Ama bu şartları taşıdığı halde, oruç tutamayacak kadar hasta olanlar ve yolcu olanlar oruç tutmayabilir fakat hasta olanlar iyileşince yolcular ise memleketine dönünce tutamadıkları gün kadar oruçları kaza etmek zorundadır. Ergenlik çağına girmemiş olan çocuklar için ise oruç farz değildir ama vücutlarına zarar vermeyecek şekilde çocukları da yavaş yavaş oruca tutmaya alıştırmak gerekmektedir. Lohusa olan ya da adet gören kadınlar da bu hallerde oruç tutamazlar ama  Ramazan ayından sonra tutamadıkları gün kadar tutmak zorundalardır.

Kız ve erkek çocuklara oruç kaç yaşında farz olur

Kız ve erkek çocuklara oruç kaç yaşında farz olur? 

Bir kişiye orucun farz olması için Müslüman olması ve akıllı olması ve ergenlik çağına girmiş olması gerekmektedir. Ergenlik çağına girmemiş çocukların ise namaz ve oruca ısındırmak amaçlı teşvik edilmelidir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) yedi yaşından 10 yaşına kadar olan sürede çocukların namaza ve oruca alıştırılması gerektiğini önermiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal