İdari izin nedir, kimler kullanabilir? İdari izin bayram tatili ne demek? 2022 Kurban bayramı tatili resmi mi, idari mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısı'nda Kuran Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlenmesine karar verildi. Kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklarken, Kurban Bayramı saatini resmi tatil mi yoksa idari izin mi olduğu araştırmaya başlandı. Peki, İdari izin nedir, kimler kullanabilir? İdari izin bayram tatili ne demek? İşte, 9 günlü Kurban Bayramı tatili hakkında tüm detaylar..

28.06.2022-02:31 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-02:31) İdari izin nedir, kimler kullanabilir? İdari izin bayram tatili ne demek? 2022 Kurban bayramı tatili resmi mi, idari mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Masada çok önemli konuların yer aldığı toplantıda asgari ücret zamları ile birlikte Kurban Bayramı tatil süresi de konuşuldu. Toplantı sonrası Kabine'de alınan kararlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Gerçekleştirilen kritik Kabine toplantısında asgari ücrete yapılacak olan zamlar, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, memur ve emeklilerin bayram ikramiyeleri, enflasyonla mücadele adımları ve NATO zirvesi konuları masaya yatırıldı. Yaklaşık olarak 4 saat süren toplantı sonrasında, alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına ilişkin bir karar aldıklarını duyurdu.

İdari izin nedir, kimler kullanabilir

İdari izinli Kurban Bayramı tatili

9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nın 12 Temmuz Salı günü sona ereceğini ve 2 gün sonra gelecek olan ve resmi tatil olarak kabul edilen 15 Temmuz Demokrasi Günü'nün aradaki 2 gün ile birleştirerek hafta sonları da dahil edilerek 9 güne çıkarıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı'nı takip eden 13 ve 14 Temmuz günlerinin idari izin olacağını ifade etti.

İdari izin nedir, kimler kullanabilir?

İdari izin, sadece devlet memurları tarafından kullanılan izinlerdir. Özel sektör çalışanlarını etkilemeyen idari izin yalnızca devletin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar kullanabiliyor. İdari izin, memurun maaşından herhangi bir kesinti yapılması ya da yıllık izninden düşürülme konusu mümkün değildir.

İdari izni, memurların dışında devlet sanatçıları ve belediyede çalışan personellerde kullanabilirler. İdari izin, aslında kişinin çalıştığı kurumun verdiği izin anlamını taşır. İdari izin, Devlet tarafında ise Bakanlar Kurulu'nun kararı sonrasında çalışma gününün tatil olarak ilan edilmesi demektir. 

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal