İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya suçluları yakalamakta kararlı: Örgütün elebaşları yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çok önemli bir operasyona imza attı. Elazığ ve Konya'da gerçekleştirilen Kafes-37 adı verilen operasyonlarda 2 organize suç örgütünün çökertildiğini ve aralarında örgüt elebaşlarının da olduğu yönetici kadrolarında aralarında bulunduğu 42 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

07.02.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 07.02.2024-18:02)

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, "Organize suç örgütlerinin hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Hepsi bir bir kafese girecek’’ şeklindeki ifadelere yer verdi.

Örgütün elebaşları yakalandı!

AA’dan edinilen bilgilere göre, Elazığ ve Konya'da eş zamanlı olarak düğmeye basılırken Kafes-37 operasyonlarında Elazığ'da örgütün elebaşılığını Ömer Faruk Bulut'un ve Konya'da örgütün elebaşılığını Engin Yolcu'nun yaptığı öğrenilirken 2 organize suç örgütünün çökertildiğinin bilgisi verildi.

35 şüpheli yakalandı!

Ali yerlikaya yaptığı operasyonlar

Bakan Yerlikaya’dan gelen açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) koordinesinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda örgüt elebaşı ile 35 şüphelinin yakalandığını, şüphelilerin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kasten yaralama ve mala zarar verme, tehdit ve hakaret eylemlerini gerçekleştirdikleri, 6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet ile uyuşturucu madde imal ve ticareti" suçlarını işlediklerinin belirlendiğini açıkladı.

Suç örgütlerinin sicili epey kabarık!

Ali yerlikaya yaptığı operasyonlar

Suç örgütünün sicillerinin epeyce kabarık olduğunu aktaran Yerlikaya, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda örgüt elebaşının aralarında bulunduğu 7 şüphelinin yakalandığı bilgisini veren Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme ve kasten yaralama, yağma ve silahla tehdit" faaliyetlerinde bulunarak, haksız menfaat temin ettikleri, illegal kumar oynanan işletmelerde tekelleşmeye çalıştıklarının tespit edildiğini aktardı. Operasyonlar sonucu ele geçirilen malzemler ise şu şekilde; 11 ruhsatsız tabanca, 8 pompalı tüfek, 3 av tüfeği, çok sayıda fişek ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konulduğu bilgisi verildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal