İBB’nin trafik çilesinin nedeni ortaya çıktı: Proje 5 yıldır atıl durumda bekliyor

İstanbul’un önemli projelerinden birisi olan Anadolu Yakası Yaş Sebze Meyve Hali’nin inşaatı henüz tamamlanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bitiremediği proje sebebiyle bölgedeki trafik sorunu da çözülemedi.

16.01.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:35)

Günlük yaklaşık 4 bin civarında aracın giriş ve çıkış yaptığı Ataşehir’deki Meyve Sebze Hali’nin taşınması ile ilgili planlanan projenin henüz hayata geçirilmemiş olması dikkat çekti.

Tuzla ve çevresine ekonomik olarak önemli katkı sağlayacak olan projenin bitirilmemiş olması trafik sorununun da çözülememesine neden oluyor.

4 bin kamyonun oluşturduğu trafik sorununu görmezden gelemezsiniz

Projenin detayları hakkında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"İBB'nin, Ataşehir Meyve Sebze Hali'nin Tuzla'ya alınması projesi bölgedeki trafiği rahatlatmaya yönelik bir projeydi. İstanbul'un meseleleri ile ilgileniyorsanız ve uzun yıllardan beri değişmeyen trafik sorununu düşünüyorsanız Ataşehir merkezdeki Sebze Meyve Hali için İstanbul'a giren günlük 4 bin kamyonun oluşturduğu trafik sorununu görmezden gelemezsiniz.

İstanbul'un trafik problemi var' diyerek İstanbul'a gelenlerin bu konuda hareket etmemesi İstanbul trafiği için adım atmamak olarak değerlendirilebilir. AK Parti döneminde planlanmış, 2019'da ihale ile başlamış olan projenin bugünkü ilerleme hızına baktığımızda, 100 yıla bitmeyeceğini söyleyebilirim. Bunun sorumlusu İBB ve yönetimidir.

Tuzla Meyve Sebze Hali

Proje atıl halde bekliyor

Dron vasıtasıyla yapılan görüntülemelerde projenin inşaat alanı, geçen yıllara rağmen projenin tamamlanmaktan çok uzak olduğunu gösteriyor.

205 bin 630 metrekarelik inşaat alanında yer alacak olan kompleks, 240 dükkanı bünyesinde barındıracak. Bu dükkanların yanı sıra satış birimleri, giriş kontrol noktaları, gıda kontrol binası, kasa yıkama tesisi, paketleme tesisi, atık depolama alanları, idari bina, otoparklar, itfaiye istasyonu, temizlik birimi, otel, cami, cafeler, büfeler, restoran, sağlık ocağı, eczane, PTT ve banka şubeleri de kompleksin içinde yer alacak. Toplamda 2 bin 742 araçlık kapalı otopark alanı, kompleksin otopark ihtiyacını karşılayacak.

Ağır taşıtlar trafik yoğunluğunu artırıyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, proje hakkında şöyle konuştu:

"Ataşehir trafiğin en çok olduğu 15 ilçenin başındadır. Trafiği artıran hal gibi merkezler, trafiğin yoğun olduğu yerlerde olmamalı. Rahmetli Kadir Topbaş döneminde danışmanlığını yaptım. Kendisinin trafik ile ilgili duyarlılığı vardı. Tuzla'da şehir merkezinin dışında bir sebze ve meyve hali yapma projesi o dönemde gündeme gelmişti, inşaatı da başlamıştı. Yeni İBB yönetimi, bu projeyi çoktan bitirmiş olmalıydı. Halin Tuzla'ya taşınmaması nedeniyle çok sayıda ağır taşıt trafiği felç noktasına getiriyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal