İmamoğlu ve Özel arasında Murat Ongun krizi: Belediye başkan adaylığı tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Beşiktaş'ta belediye başkan adayı olarak göstermeyi düşündüğü 'sır küpü' Murat Ongun ismi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile aralarında bir krize neden oldu. İşte yaşanan gelişmeler..

16.01.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:57)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Beşiktaş Belediye Başkan adayı olarak Murat Ongun'u düşündüğüne dair Haberler medyada yer aldı.Murat Ongun'un Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı konusu, CHP içinde tartışmalara neden oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Ongun'un adaylığına karşı çıktığı ve "emanetçi genel başkan imajını pekiştirir" dediği iddia edildi.

Özel: Alevi krizi çıkabilir!

İstanbul'da CHP'nin tüm ilçelerin belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde tek yetkili olarak hareket ettiği konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş'ta aday göstermeyi düşündüğü Murat Ongun konusunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile karşı karşıya geldi. Kılıçdaroğlu'nun ardından ‘Alevi isimlerin etkisizleştirilmesi çalışması’ iddiaları mecliste çok konuşulmaya başlamıştı. Özgür Özel bu süreçte de Rıza Akpolat’ın aday gösterilmemesinin ‘partideki Alevilerin dışlandığına’ dair algıları artıracağını savunarak Akpolat’ın aday olmasını istedi.

‘Emanetçi genel başkan’

Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu’nun yakınlığı hem CHP kulisinde hem mecliste dikkatleri çekerken Beşiktaş Belediyesi için aday gösterilmesinin uygun olmadığını belirten Özgür Özel, kendilerine karşı "emanetçi genel başkan" gibi ithamlara sebep olacağı için Ongun'u istemediğini belirtti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal