İBB’nin Haliç ihmali tepki çekti: Dereler hastalık saçıyor

Altın Boynuz olarak bilinen Haliç’in kirlenmesi, eleştiri oklarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) çevirdi. Yeterli temizlik ve ıslah çalışmaları yapılamayan Alibeyköy ve Kağıthane derelerinde yaşanan koku da tepki çekiyor.

04.08.2023-10:38 - (Son Güncelleme: 04.08.2023-17:32)

Haliç’in su kaynağı olarak bilinen derelerin gerekli temizlik ve ıslah çalışmalarının yapılmaması sebebiyle kirlenmesi tepki çekti. 

CHP iktidarındaki İBB döneminde başlayan Haliç'te yeniden başlayan pis koku ve kirliliğin nedenini de gözler önüne serdi. İstanbul'un merkezinde her gün yüz binlerce insanın kullandığı Alibeyköy Cep Otogarı'nın hemen yanından Haliç'e uzanan Alibeyköy Deresi, çevreye ve insan sağlığına da zarar verir hale geldi.

Kokular arttı

Yenişafak'ta yer verilen habere göre, derelerde biriken katı atıklar ve arıtılmamış kanalizasyon suları, Alibeyköy ve Kağıthane derelerinden Haliç'e akıyor, bu durum bölgede kötü kokuya, kirliliğe ve renk değişimine neden oluyor. Haliç'i besleyen derelere, farklı noktalardan arıtılmamış atık sular karışıyor. CHP'li İBB'nin temizlik çalışması yapmadığı da görülen dereler çöplerle ve katı atıklarla kaplandı. Yosunların, sıvı ve katı atıkların yüzeyini kapladığı ve pis kokuların arttığı derelerde, kurbağalar cirit atıyor.

Haliç Kirlilik

Pankartlardan öteye gidilmedi

Alibeyköy Deresi'nin son hali, CHP'nin çevrecilik anlayışını da ortaya koydu. Düzenli olarak temizlenmediği için Haliç'e pislik taşıyan bir çöplük haline gelen olan Alibeyköy Deresi'nin yanına İBB'nin astığı bir pankart ise CHP'nin çevreciliğinin yalnızca sloganlardan ibaret olduğunu gösterdi. Alibeyköy Deresi'ne asılan ve İmamoğlu'nun temsili resminin de bulunduğu pankartta; 'Çevre ve insan sağlığını önemsiyor, dereleri ıslah edip temizliyoruz' ifadeleri yer aldı. Pankart ile hemen yanında bulunan, içler acısı durumdaki Alibeyköy Deresi, trajikomik bir görüntü oluşturdu.

Haliç Kirlilik-

Görüntüler 30 yıl öncesini andırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde büyük gayretlerle ve dev yatırımlarla temizlediği Haliç, CHP'li İBB ile birlikte dört yıl içinde 30 yıl öncesinin görüntülerine dönmeye başladı. Alibeyköy Deresi'ndeki son durum, CHP'li İBB döneminde Haliç'te başlayan kötü kokunun ve sudaki renk değişiminin en önemli nedeni olarak gösteriliyor. Hiçbir bakım ve temizlik çalışmasının yapılmadığı görülen Alibeyköy Deresi, adeta Haliç'e akan bir çöplük haline geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal