İBB'den Rekor Düzeyde Borçlanma

İBB yeni metro hatları ve tramvaylar için 208 milyon avroluk borçlanma talep etti. Borçlanma talebinin haftaya sonuçlanması bekleniyor.

12.10.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-11:02) İBB'den Rekor Düzeyde Borçlanma

Kadir Topbaş Gösteri Merkezinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda rekor miktarda paralar konuşuldu. İBB toplamda 208 milyon euroluk borçlanma talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Finansman Müdürlüğünün teklifi Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki yeni yapılacak metro projeleri için 150 milyon euro ile birlikte dış borçlanma talep edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Finansman Müdürlüğünün yaptığı bir diğer teklif ise yeni alınacak 34 adet tramvay için 57 milyon 800 bin Euro ile birlikte dış borçlanma yetkisi istendi.

Geçtiğimiz ay yapılan meclis görüşmesinde de Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro hattı için İBB'ye 655 milyon euro tutarında borçlanma yetkisi verilmişti.


HALK EKMEK TARTIŞMASI SİNİRLERİ GERDİ

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun gündeme getirdiği Hadımköy Halk Ekmek fabrikasının kiralanacağı yönündeki iddialarına cevap verdi.

Fabrikanın satış veya kiralama yetkisinin İBB'ye ait olduğunu ifade eden Balyalı, Halk Ekmek fabrikasının bir üretim merkezi olduğu ve üçüncü şahıslara kiraya verilemeyecek olduğunu savundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal