Huş Suyu Nedir? Huş Suyu Ne İşe Yarar?

Huş suyu ya da diğer adıyla huş ağacı suyu pek bilinmese de yararları duyulduğunda daha çok dikkat çekiyor. İşte, huş suyunun yararları…

15.10.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-16:04)

Huş suyu olarak adlandırılan ve huş ağacının özünden elde edilen bu suyun yararları cilde, saçlara ve şekere kadar ulaşıyor.

HUŞ SUYU NEDİR? HUŞ SUYU NE İŞE YARAR?

Huş suyu, huş ağaçlarının özünden elde edilir ve oldukça sayıda mineral ve antioksidan sağlar. Özellikle mangan ve magnezyum açısından zengin , kalorisi ve şekeri düşüktür. Huş suyu, özellikle vitaminler ve mineraller benzeri birçok besin maddesi sağlar. Genellikle magnezyum ve manganez gibi gıdalarda yüksek, kalorilerde ve şekerde çoğunlukla düşüktür. Araştırmalar üstelik türlü miktarlarda fosfor, potasyum, folik asit, C vitamini ve bakır bulunduğunu ortaya koymaktadır. İlave olarak, huş suyu, bedeninizdeki oksidatif stresle mücadeleye destek olan az oranda amino asit ve çok oranda polifenol antioksidan sağlar. Huş suyu, nemlendirici ve antioksidan özellikleri sebebiyle losyonlarda ve öteki kozmetiklerde popüler bir bileşen durumuna gelmiştir. Huş suyunun C vitamini barındırmasının, cildinizin kuvvetli, elastik ve nemli kalmasına destek olan bir protein olan kolajen üretimini teşvik ettiği gösterilmiştir. Kollajen üretimine ve demir emilimine destek olduğundan, huş suyunda C vitamini saçınızı kuvvetlendirebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal