Çikolatada ve Enerji İçeceklerinde İlaca Rastlandı!

Herkesin kolaylıkla ulaşabildiği çikolata ve kahvelerde ilaç ham maddeleri tespit edildi. Konu hakkında uyaran uzmanlar, hazır gıdaların tehlike saçtığını belirtti.

15.10.2019-12:46 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-12:31)

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, heryerde satılan "performans artırıcı enerji yüklü" diye sunulan çikolata ve kahvelerde, "sildenafil", "sibutramin", "tadalafil" gibi ilaç ham maddelerinin tespit edildiğini söyledi.

HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKE ALTINDA

Saydan, "Vatandaşın yediği çikolatalarda, kahvelerde, aldığı gıda takviyelerinde ilaç etken maddelere rastlanması halk sağlığını ciddi bir tehdit etmektedir. Bu durum niçin engellenemiyor?" ifadelerini kullandı.

Bu tür ürünlerin internette kontrolsüzce satılabileceğini belirten Saydan, "Sildenafil ve sibutramin gibi maddeler ilaçtır ve böyle rastgele satılamaz. Eczacılar olarak, bitkisel ürün ismi altında toplanan gıda takviyelerinin kontrolsüz şekilde her ortamda satılmasını, hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz. " değerlendirmelerinde bulundu.

Saydan, "Bir ürüne ilaç biçimi verilmişse, dozu belirlenmiş ya da ilaç etken maddesi katılmışsa izni ve kontrolünün Sağlık Bakanlığında, satışının ise eczanelerde olması şarttır" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal