Sonbaharda Neden Çinko Almalıyız? Çinko Hangi Besinlerde Bulunur?

Çinko, bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışması için gerekli olan bir eser elementtir. İnsan vücudundaki birçok fonksiyondan çinko sorumludur. Peki çinkoyu nasıl almak gerekir? Çinko hangi besinlerde doğal olarak bulunur? İşte cevabı.

15.10.2019-10:53 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-10:41)

Çinko eksikliği kişiyi hastalıklara daha duyarlı yapabilir ve boy kısalığı, yiyeceklerden tat alamama, testislerin ve yumurtalıklarını düzgün çalışmaması gibi problemlere sebep olabilir. Çinkodan yararlanmak için sadece küçük bir miktar çinko alımı gereklidir. Günlük alınması gereken çinko miktarı (RDA) kadınlar için 8 miligram, erkekler içim ise 11 miligramdır.

ÇİNKO HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

En iyi çinko kaynakları fasulye, kırmızı et, diğer deniz ürünleri, kuruyemiş, balıktam tahıllı gevrekler ve süt ürünleridir. Bazı kahvaltılık gevrekler ve içeriği zenginleştirilmiş yiyeceklerde çinko mevcuttur. Vejetaryenler, günlük gereken miktardan yaklaşık yüzde 50 daha fazla çinko tüketmelidir. Çünkü bitki bazlı gıdalardan alınan çinkonun bioyararlılığı hayvansal gıdalardan alınan çinkoya oranla daha az miktardadır.

Bunlarla beraber ek olarak alabileceğiniz çinko takviyesi de vardır. Bu takviyeler çoğunlukla çinko hapı ya da çinko tablet formunda eczanelerde bulunmaktadır. Bunları da güvenle kullanabilrisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal