Huawei nova 9 SE teknik özellikleri belli oldu

Huawei yeni bir modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Huawei nova 9 SE ile bir ilke imza atmayı planlayan şirket, modelin teknik özelliklerini duyurdu. İşte Huawei nova 9 SE hakkında merak edilenler…

15.03.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-13:49) Huawei nova 9 SE teknik özellikleri belli oldu

Akıllı telefon sektöründe 2019’a kadar yıldızı parlayan Huawei, ABD’nin kara listesine alındıktan sonra eski görkemini kaybetmişti. Şirket, birçok alanda yaptırıma maruz kalmış ve pek çok darbe almıştı.

Yaptığı hamlelerle eski gücüne kavuşmayı amaçlayan Huawei, yakında piyasaya süreceği modeliyle imajını tazeleme peşinde.

Yeni modeli Huawei nova 9 SE ile bir ilk yapmayı amaçlayan şirket, modelin özellikleri açıkladı. ABD’nin şirkete karşı yaptırımları sürerken, akıllı telefon pazarında Huawei’nin yeniden kendine önemli bir yer bulup bulamayacağı sorusu da akıllara geldi.

akıllı telefon

Huawei nova 9 SE özellikleri

Winfuture tarafından, Huawei’nin yakın zamanda piyasaya sürmeyi planladığı yeni modeli nova 9 SE’nin bazı teknik özellikleri paylaşıldı. Yeni model, Julian kod adı ile piyasaya çıkacak. 6.78 inç 2388 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip cihazın LCD paneli de olacak.

2019’da tanıtılan Qualcomm Snapdragon 665’in işlemci gücünden yararlanacak olan cihaz, 11 nm fabrikasyon süreci ile üretilen yonga seti, dört adet 2.0 GHz Kryo 260 ve dört adet 1.8 GHz Kryo 260 çekirdeklerine ek olarak Adreno 610 grafik birimi gibi özellikleri içinde barındırıyor.

Huawei nova 9 SE, 16 Megapiksel ön kamera, 108 Megapiksel ana kamera, 8 Megapiksel ultra geniş açı ve iki adet 2 Megapiksel çözünürlüğe sahip sensörlerden oluşan dörtlü kamerasıyla dikkat çekiyor.

Bu yeni cihaz, şirketin ilk 108 Megapiksel çözünürlüklü kameraya sahip akıllı telefonu olma özelliğini de taşıyor. Huawei nova 9 SE , 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip. Depolama alanını arttırmak isteyen kullanıcılar için harici bellek imkanı da olacak.

Android 11 tabanlı EMUI 12 arayüzünü kullanılacak olan cihazda Google desteği olmayacak. Bunun nedeni de firmaya uygulanan yaptırımlardan kaynaklanıyor. Cihaz, 4.000 mAh’lik bir pil gücüne sahip olacak.

Birkaç ay içinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni cihazın kesin çıkış tarihi ise henüz belli değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal