Xiaomi ve Huawei Liderliği Kaptırdı!

Çin pazarında uzun yıllardır lider konumda olan Xiaomi ve Huawei, bu yıl rakibinin gerisi kaldı. Huawei'nin ABD yaptırımlarından ağır darbe almasını değerlendiremeyen Xiaomi, liderliği bir başka Çinli firmaya kaptırdı.

08.03.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-15:45) Xiaomi ve Huawei Liderliği Kaptırdı!

Counterpoint Research'ün rakamlarına göre; Oppo, Çin'de ilk kez en çok satan akıllı telefon markası oldu. Counterpoint'in raporuna göre; Oppo yüzde 21'lik pazar payı ile rakiplerini geride bıraktı. Huawei ve Vivo ise yüzde 20 ile ikinciliği ve üçüncülüğü paylaşırken, Xiaomi ise yüzde 16 ile ile listenin dördüncü sırasına kadar geriledi. Rapora göre; Oppo'nun satışları yıllık yüzde 26 ve bir önceki aya göre yüzde 33 arttı. 

Counterpoint, yeni Reno 5 serisinin, önceki Reno 4'ten daha düşük bir fiyat ile daha iyi özellikler sunması firmanın yükselişinde büyük rol oynamış gibi görünüyor. Doğal olarak Oppo'nun pazar payının artması birinin kaybettiği anlamına geliyor. Rapor, Huawei'nin akıllı telefon sorunlarının Çin'de de sürdüğünü gösteriyor. Counterpoint, Huawei'nin ABD yaptırımlarının neden olduğu bileşen kıtlığı nedeniyle premium pazara odaklanmasını artırdığını, bu nedenle Çinli distribütörlerin hacim için diğer markalara odaklandığını söyledi. Yaptırımlarla ortaya çıkan Huawei'nin Honor satışı, pazar payını daha da düşürecek. 

Honor artık bir varlığın aksine Huawei için rakip olarak görülmekte. Bu rakamların yalnızca bir aylık olduğunu belirtelim. Ancak Counterpoint, Huawei'nin pazar payının 2021'de düşmeye devam etmesini bekliyor. Oppo, en son amiral gemisi telefonu Find X3 Pro'nun piyasaya sürülmesiyle bu fırsattan yararlanmaya çalışacak. Bu hafta tanıtılacak olan Find X3 Pro ile Oppo bir süre daha lider olacak gibi görünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal