Huawei Sürdürülebilir Gelecek İçin Çevreci Çözümlerin Peşinde

Huawei, 2020'nin sonunda dünya çapında 200'den fazla yenilenebilir enerji şirketine hizmet vererek 240 milyon ağaç dikmeye eşdeğer çalışma gerçekleştirdi.

15.06.2021-16:32 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-17:02) Huawei Sürdürülebilir Gelecek İçin Çevreci Çözümlerin Peşinde

Huawei, Avrupa Birliği Yeşil Hafta etkinlikleri kapsamında 'Yeşil enerji: Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Dijital Çözümler' etkinliğini çevrimiçi olarak başlattı.

Bulut, büyük veri, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi dijital teknolojilerin tüm endüstrilerde dijital dönüşümü hızlandırdığını ve toplumların hızla dijital çağa ayak uydurduğunu belirten Huawei Merkez/Doğu Avrupa ve İskandinavya Bölge Başkanı Phillip Gan;

'Artık Endüstri 4.0’ın eşiğindeyiz diyebiliriz. Geleceğin dijital dünyası, elektrik enerjisine her zamankinden çok ihtiyaç duyacak. Bununla beraber enerji sektörü de dijital teknolojilerle beraber bir dönüşüm yaşıyor. Bu uzun maratonda enerji talepleri de ekonomik büyüme ve nüfus artışına paralel olarak artış gösterecek. Kendimize yeni teknolojileri enerji verimliliği için nasıl kullanabileceğimizi, karbon emisyonunu azaltırken, karbon nötrlüğünü nasıl artırabileceğimizi sormalıyız.' açıklamasında bulundu.

Programda yaptığı konuşmaya yer verilen Phillip Gan, Huawei’in daha iyi bir gezegen için teknoloji sağlama taahhüdüne de vurgu yaptı.

ENERJİ SEKTÖRÜ DE AKILLI DEĞİŞİME İHTİYAÇ DUYUYOR

Enerji'nin dijital altyapının temeli olduğunu belirten Phillip Gan; 'Burada önemli olan, dijital çözümlerin enerji sektörü de dahil olmak üzere tüm endüstrileri tam olarak desteklemesini sağlamak.  Temiz ve düşük karbonlu enerjiye geçişimizi hızlandırmalıyız. Enerji sektörü akıllı dünyayı desteklerken, dijital dönüşümü benimsemelidir. Bu misyon kapsamında, 'karbon emisyonlarını azaltmak', 'yenilenebilir enerjiyi teşvik etmek', 'döngüsel bir ekonomi uygulamak' ve 'doğayı teknoloji ile korumak' üzere yatırımlar yapıyoruz.' açıklamasında bulundu. 

ENERJİ TASARRUFU KONUSUNDA ŞİRKETLERİ DESTEKLİYORUZ

Huawei, dijital teknolojileri enerji alanına entegre etmeye odaklanıyor. 2020 yılının sonunda verdiği hizmetlerle karbon emisyonunu 180 milyon ton azaltan Huawei, 300 milyar kWh üzerinde yenilenebilir enerji üretti.

Phillip Gan ise toplantıda yaptığı açıklamada; 'Güneş pili istasyonlarının daha fazla enerji üretebilmesi, elektrikli araçların watt başına daha fazla kilometreye ulaşabilmesi, kablosuz baz istasyonlarının watt başına daha fazla bit taşıyabilmesi ve veri merkezlerinin watt başına daha fazla bilgi işlem gücünü destekleyebilmesi için wattları bitlerle yönetiyoruz. Huawei, 2020'nin sonunda dünya çapında 200'den fazla yenilenebilir enerji şirketine hizmet verdi ki bu da 240 milyon ağaç dikmeye eşdeğer. Huawei'in veri merkezleri ve baz istasyonu enerji çözümleriyle şirketler, 9 milyar kWh'den fazla enerji tasarrufu sağladı. Karbon emisyonunu 5,6 milyon ton azaltan bu tasarruf, 7,7 milyon ağaç dikme eylemine eşdeğer' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal