Hollanda'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Lahey kentinde toplanan çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi, üniversitelerin bütçesinde ve eğitim burslarında yapılan kesintiler ve çalışma şartlarını protesto ederek hükümete olan tepkilerini gösterdi.

14.12.2018-21:38 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-21:22)

Sivil itaatsizlik eylemleri Fransa'nın arıdan Hollanda'ya da sıçradı. Lahey kentinde toplanan çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi, üniversitelerin bütçesinde ve eğitim burslarında yapılan kesintiler ve çalışma şartlarını protesto ederek hükümete olan tepkilerini gösterdi. 

Gösterilerilere binlerce öğrenci katıldı. Ulusal Öğrenci Sendikaları Konfederasyonu (LSVb) ve İşçi Sendikaları Konfederasyonun çağrısıyla binlerce öğrenci ve öğretim görevlisi Koekamp meydanında toplandı. Yürüyüşte binlerce öğrenci hükümet aleyhinde sloganlar atarak yaşam zorluğunu protesto etti. 

Yürüyüş öncesi öğrenci vakıfları adına konuşma yapıldı. Konuşmada özellikle, hükümetin uyguladığı üniversitelerin bütçesinde ve eğitim burslarında yapılan kesintilerin ve çalışma şartlarının artık kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal