Hırvatistan’dan Rusya’ya Vida Özrü!

Hırvatistan Futbol Federasyonu (HNS), 2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Rusya’yı mağlup ettikleri karşılaşma sonrası milli oyuncu Domagoj Vida ve teknik heyette görev yapan Ognjen Vukojevic'in sosyal medyadan paylaştığı görüntü nedeniyle Rusya'dan özür dilerken, Vukojevic'in görevine son verdi.

10.07.2018-13:07 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-13:04) Hırvatistan’dan Rusya’ya Vida Özrü!

Hırvatistan Futbol Federasyonu resmi sitesinden yapılan açıklamada, Rusya’nın penaltılar sonucu mağlup edildiği çeyrek final karşılaşması sonrası Vida ile Vukojevic'in paylaştığı görüntüde Ukrayna'yı öven ifadeler kullanılması nedeniyle FIFA'nın disiplin soruşturması başlattığı belirtildi.

Açıklamada, Vukojevic'in teknik ekipteki görevine son verilerek, akreditasyonun iptal edildiği vurgulanırken, "HNS, ekibimizin bir üyesinin bu davranışından ötürü Rusya kamuoyundan özür diliyor." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Vukojevic ve Vida'nın da görüntülerdeki ifadeleri nedeniyle özür diledikleri ve siyasi bir amaç taşımadıklarını belirttikleri bildirildi.

FIFA'nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Beşiktaş forması giyen Vida ile eski futbolcu Vukojevic'in paylaşımından dolayı disiplin soruşturması başlatıldığı duyurulmuştu.

Vida ve Vukojevic, Rusya'yı penaltılar sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale çıktıkları karşılaşma sonrası yaptıkları görüntülü paylaşımda, "Zafer Ukrayna'nın" ifadesini kullanmıştı.

Vida ise olayların büyümesinden sonra, "Siyasi bir durum söz konusu değil. Görüntü şaka amaçlıydı. Ukrayna'da Dinamo Kiev’de oynadığım zamanlardan birçok arkadaşım var. Başka da bir niyetim yoktu. Rusya halkını seviyorum." demişti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal