Dünya Kupası’nda İlk Finalist Kim Olacak? Fransa mı? Belçika mı?

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı bu akşam Fransa ile Belçika arasında oynanacak karşılaşma ile başlıyor.

10.07.2018-12:53 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-12:52) Dünya Kupası’nda İlk Finalist Kim Olacak? Fransa mı? Belçika mı?

2018 FIFA Dünya Kupası yarı finali ilk karşılaşmasında bu akşam Fransa ile Belçika kozlarını paylaşacak.

İki ekip bu akşam 74. defa birbirlerine rakip olacak. Fransa ve Belçika’nın Saint Petersburg Stadı'ndaki mücadelesini Uruguay Futbol Federasyonundan Andres Cunha yönetecek. İlk finalistin belli olacağı Fransa-Belçika karşılaşması saat 21.00'de başlayacak. Nefes kesecek mücadele TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından canlı yayınlanacak.

BELÇİKA’DA MEUNIER FORMA GİYEMEYECEK

Belçika'da sarı kart cezalısı Thomas Meunier zorlu mücadelede forma giyemeyecek. 26 yaşındaki kanat oyuncusu, Belçika'nın Brezilya'yı 2-1 yenerek saf dışı bıraktığı çeyrek final maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmüştü.

Fransa'da ise sarı kart cezası biten Blaise Matuidi, teknik direktör Didier Deschamps'ın görev vermesi durumunda takımdaki yerini alabilecek.

74. KEZ KARŞILAŞACAKLAR

İki ülke A milli futbol takımları arasında yapılan karşılaşmalara bakıldığında Belçika'nın üstünlüğü göze çarpıyor. Fransa ile Belçika, şimdiye dek 11'i resmi 62'si hazırlık karşılaşması olmak üzere toplam 73 kez karşı karşıya geldi. Belçika söz konusu karşılaşmalarda 30 kez kazanırken, 24 karşılaşmadan da Fransa galip ayrıldı. 19 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Bu karşılaşmalarda Belçika'nın attığı 160 gole, Fransa 127 golle yanıt verdi.

İLK YARI FİNAL RANDEVUSU


İki takımın kozlarını paylaşacağı karşılaşma aralarındaki ilk yarı final olarak da tarihe geçecek. İki ekip geçmişte Dünya Kupası'nda iki defa karşılaştı. 1938'de Fransa'da düzenlenen şampiyonanın ilk turunda oynanan karşılaşmadan ev sahibi takım 3-1 galip ayrıldı.

İki takımın Dünya Kupası’ndaki diğer randevusunda ise Meksika'da gerçekleşen şampiyonada kazanan tarafı penaltı atışları belirledi. İki ekip arasındaki 3.'lük mücadelesinde 90 dakika ve uzatma devreleri eşitlikle sonuçlandı. Penaltılara giden karşılaşmada Fransa rakibine 4-2 üstünlük kurarak şampiyonayı 3. olarak bitirdi.

MUHTEMEL 11’LER

Fransa: Lloris; Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard; Kante, Pogba; Matuidi, Griezmann, Mbappe; Giroud

Belçika: Courtois; Vertonghen, Kompany, Vermaelen, Toby Alderweireld; Carrasco, Witsel, De Bruyne, Chadli; Hazard, Lukaku

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal