Hindistan'daki Sel Felaketinde Ölü Sayısı 174'e Çıktı

Hindistan'ın doğu ve kuzeydoğusunda Temmuz ayının başındanbeti etkili olan şiddetli yağışların neden açtığı sellerden dolayı Bihar ve Assam eyaletlerinde yaşamını yitirenlerin sayısı 174'e çıktı

24.07.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-16:54) Hindistan'daki Sel Felaketinde Ölü Sayısı 174'e Çıktı

NDTV kanalının haberine göre, şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sellerden en çok etkilenen eyaletlerden Bihar'da 106, Assam'da ise 68 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, Bihar'ın 12 bölgesinde 8 milyondan fazla, Assam'ın 19 bölgesinde ise yaklaşık 3 milyon kişinin sellerden etkilendiğini açıkladı.

Assam'da selden etkilenen bölgelerde 2 bin 500'ten fazla köyün hala sular altında olduğunu belirten yetkililer, yüzde 90'ından fazlasının sular altında kalan Kaziranga Ulusal Parkı'nda 13 Temmuz'dan itibaren aralarında fil, gergedan ve geyiklerin bulunduğu 204 hayvanın da telef olduğunu aktardı.

VATANDAŞLAR EYALETİ SUÇLADI  

Bihar eyaletinin selden en çok etkilenen bölgelerinden Katihar'da, eyalet Başbakanı Nitish Kumar'ı protesto eden yüzlerce sel mağduru kendilerine gönderilen yardım malzemelerini almayı reddetmiş, tekrarlayan sellere karşı kalıcı çözüm bulunmasını talep etmşi ve eyalet yönetimini sel mağdurlarına karşı ilgisiz kalmakla suçlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal