Her Gün Diş Fırçalayanlar Bu Kansere Yakalanabilir!

Her gün dişleri fırçalama işlemi hemen hemen herkesin yaptığı bir işlemdir. Peki, bu durum aslında kansere sebep olabiliyor.

21.11.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-09:34)

Her gün dişleri fırçalamak The Independent Gazetesi tarafından tehlikeli olarak atfedildi. Karaciğer kanserine sebep olabilir.

HER GÜN DİŞ FIRÇALAYANLAR BU KANSERE YAKALANABİLİR!

Sabun, deterjan, şampuan ve diş macunu gibi kimyasal ürünlerin karaciğer kanserini uyardığını iddia edildi. The Independent Gazetesi anti-bakteriyelerde kullanılan Triclosan'ın, insan sağlığı için ne denli güvenli olduğunun tartışıldığını belirtti. The Independent, bilim adamlarının, anti- bakteriyellerde kullanılan Triclosan'ın kanser ve karaciğer hastalıklarını uyardığını ortaya koyan bir çalışmasına yer verdi. Fareler üstünde yapılan çalışmanın neticeleri hakkında bilgi veren California Üniversitesi'nden Prof. Robert Tukey, geniş kullanım alanı olan Triclosan maddesinin karaciğer toksinlenmesi üzerinde büyük risk meydana getirdiği ifade etti. Triclosan'ın, kanı temizleyen protein hücrelerine hasar vererek, karaciğere etki ettiği bu etkiyi en aza indirmek için karaciğerin fazla hücre yapımına gitmesinin ise kanseri uyardığını ifade edildi. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal