Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Coronavirüs Endişesi

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, dünyayı saran coronavirüs salgını ardından süreci takip ettiklerini ve duruma göre liglerin geleceğine karar vereceklerini belirtti.

16.04.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-13:56) Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Coronavirüs Endişesi

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, dünyayı saran yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşanan süreci takip ettiklerini ve durumlara göre liglerin geleceğine karar vereceklerini açıkladı.

Eyuboğlu, verdiği demeçte, tüm federasyonlarda olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile anlaşmalı bir şekilde süreci takip ettiklerini vurguladı.

Salgının etkilerine yalnızca hentbol için bakmamak gerektiğini ifade eden Eyuboğlu, "Konuya sporun geneli olarak bakmak lazım. Zor bir süreç. Şu anda maçların ne zaman oynayıp oynanmayacağını konuşuyoruz ama işin en önemli ve kötü tarafı yeni sezonda ne olacak? Kulüpler, sporcular ne olacak?" şeklinde konuştu.

‘İNŞALLAH AZ ZARARLA ATLATIRIZ’

Karşılaşmaların geleceğiyle alakalı kararın çok zor olacağını açıklayan Eyuboğlu, "Bu işten ekmek yiyen sporcular, antrenörler, çalışanlar var. Kulüplerimiz var. Ekonomi büyük darbe yiyecek ama spor daha büyük darbe yiyecek. Bütün kaygım; eylül veya ekim gibi ligi başlatırsak neler yaşanacak? Süreç kolay geçmeyecek. Kulüplerin geliri düşecek. Sözleşmeler var. Büyük kaos olacak. İnşallah az zararla atlatırız." ifadelerini kullandı.

Liglerin son durumuyla alakalı bilgi veren Eyuboğlu, "Erkekler ligimizde normal sezonun bitimine bir hafta kalmıştı. Kadınlarda bitmişti, play-off başlayacaktı. Türkiye Kupası’nın finalleri vardı. Karar alındıktan sonra her şeyi iptal ettik." açıklamasını yaptı.

Salgın sırasında Uluslararası Hentbol Federasyonu ile de iletişim içinde olduklarını belirten Eyuboğlu, cümlelerine şu şekilde devam etti:

"Başkanıyla yaptığımız görüşmede, haziran ayı itibarıyla milli takım düzeyindeki maçları oynatacaklarını söyledi. Haziran sonunda oynatacaklarını ilettiler ama söz konusu ayın ortasında bir kez daha değerlendireceklerini bildirdiler. Haziran ortasında gözden geçirip oynanıp oynanmayacağına karar verecekler. Bu süreç ne zaman bitecek, maçlar ne zaman başlayacak bekliyoruz ama kulüpler tedirgin. Hentbol, basketbol ve voleybol gibi değil. Birebir mücadele olduğu için daha zor gözüküyor. İnşallah bu süreçten sağlıklı şekilde çıkarız. Ülkemizde, dünyada ölümler oluyor, üzülüyoruz."

Takımlarda herhangi sağlık probleminin gerçekleşmediğini kaydeden Eyuboğlu, "Biz de bir karar vereceğiz. Kulüpler sporcularını tutuyor. Yabancı oyuncular burada. Yerli oyuncuların bazıları, maçların iptal olmasıyla başka şehirdeki ailelerinin yanına gitti." ifadelerini kullandı.

Federasyon olarak karşılaşmaların yapılması hususunda bir tarihi henüz konuşmadıklarını vugulayan Eyuboğlu, şunları dedi:

"Bilim kurulumuz var. Bilim kurulu yaptığı raporları Cumhurbaşkanımıza aktarıyor. Cumhurbaşkanımız da bu raporlara göre talimatlarını veriyor. Bütün konular birbirine bağlantılı. Biz de oraya bağlıyız. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızla görüşmede de aynısı oldu. Gelecek talimatlara göre yönetim kurulu toplanıp karar veririz. Kulüplerimizi mağdur etmeden karar vermek istiyoruz. Her şeyin ötesinde insan sağlığı önce gelir. Maçlar oynanır oynanmaz ama bir kişinin kılına zarar gelmesi bizi çok üzer."

Coronavirüs salgını boyunca kendisinin de evde kalmaya çalıştığını aktaran Eyuboğlu, "Çok zorda kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Hepimiz evlerimizde kalarak bu sıkıntıyı atlatacağız. Evde bazı egzersizler yapıyoruz. Umarım bütün dünya ve ülkemiz kısa sürede bu günleri atlatır. Ayrıca ben sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Biz evlerimizde oturuyoruz, onlar insanların hayatını kurtarmakla uğraşıyor. Ailelerinden uzak bir şekilde çalışıyorlar, Allah onlara kolaylık versin." değerlendirmesiyle cümlelerini sonlandırdı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal