Hengel Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye ekranlarında yarışmacılar tarafından yapılması istenilen hengel, birçok kişi tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Hengel, hıngel ve yaprak mantı olarak de bilinen bu eşsiz lezzetin tarifini sizin için bir araya getirdik. Peki, hengel nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

28.07.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-15:30) Hengel Nasıl Yapılır?

Kıymasız mantı diyebileceğimiz hengel, MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme geldi. Bunun üzerine birçok kişi 'Hengel nasıl yapılır?' diye araştırmaya başladı. Bizde bunun üzerine sizin için hengel tarifini bir araya getirdik. İşte hengel tarifi...

MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • Su
  • Tuz
  • Un

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Salça

NASIL YAPILIR?

Derin ve geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırdıktan sonra alabildiği kadar un ekleyip su ve tuzunu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurunuzu yoğurun. Yoğurma işleminin ardından hamuru biraz dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurunuzu oklava yardımıyla açıp kare kare kesin. Tencerenizde kaynattığınız suya kestiğiniz hamurları tek tek atıp haşlayın. 10 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzüp tabağınıza alın. Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu döküp salça ve yağ ile hazırladığınız sosu gezdirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal