Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından 11 adımda enflasyon ile mücadele çalışmalarının görselini paylaştı!

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 11 adımda enflasyon ile mücadele çalışmalarının görselini paylaştı. Enflasyon ile mücadele konusunda vatandaşların artış gösteren fiyatlardan en az şekilde etkilenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

05.07.2022-13:22 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-15:14) Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından 11 adımda enflasyon ile mücadele çalışmalarının görselini paylaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyon ile mücadele konusunda vatandaşların artış gösteren fiyatlardan en az şekilde etkilenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

11 adımda enflasyon ile mücadele

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 11 adımda enflasyon ile mücadele çalışmalarının görselini paylaştı. Bakan Nebati, "Temel öncelik olan enflasyonla mücadele kapsamında, uygulanan politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşlarımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesi amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir." açıklamalarında bulundu.

11 adımda enflasyon ile mücadele

Enflasyonla mücadeleye yönelik atılan adımlar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sosyal medya hesabından paylaştığı görselde belirtilen enflasyon ile mücadele kapsamında atılan 11 adım;

  1. Gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 1'e indirilmiştir
  2. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranı yüzde 8 olarak belirlenmiştir
  3. Sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, bebek bezi, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi ürünlerin teslimlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmiştir
  4. Meskenlerde ve tarımsal sulamadaki elektrik teslimlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmiştir
  5. Arsa ve arazi teslimlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmiştir
  6. İndirimli KDV oranı uygulanan tarım makinelerinin kapsamı genişletilmiştir
  7. 2022 yılının ilk 5 ayında Kobi'ler tarafından kullanılan doğal gaz yüzde 76, sanayide kullanılan doğalgaz yüzde 14, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gaz yüzde 25 ve meskenlerde kullanılan doğal gaz yüzde 81 oranında sübvanse edilmiştir.
  8. Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerindeki artışlar yasal zemin çerçevesinde yüzde 25'le sınırlandırılmıştır.
  9. Bazı stratejik tarım ve gıda ürünlerine yönelik dış ticaret tedbirleri devreye alınmıştır
  10. Enflasyonla mücadeleyi desteklemek üzere 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçilmiştir
  11. Enflasyonla Mücadele Timleri tarafından tüm sektörlere yönelik denetimlere devam edilmektedir

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal