Nureddin Nebati'den kritik enflasyon yorumu!

Nureddin Nebati, küresel emtia fiyatlarındaki artışların sürmeye devam etmesinin haziran ayında enflasyonun yüzde 4,95 gerçekleşmesinde son derece etkili olduğunu ifade etti. İşte haberin detayları...

04.07.2022-16:56 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-16:56) Nureddin Nebati'den kritik enflasyon yorumu!

Bugün saat 10.00’da (Türkiye İstatistik Kurumu) TÜİK, haziran ayı enflasyon verisini yıllık yüzde 78,62 ve aylık 4,95 olarak aktardı. Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de artan enflasyon için küresel emtia fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. 

Bakan Nebati, yayınladığı mesajında önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümünün dışında mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal politikaları hayata geçirerek fiyat artışlarının düşürülmesinin hedeflendiğini de ifade etti. 

Bakan Nebati, Twitter'dan yayınlamış olduğu mesajında ise şu ifadeler yer alıyordu: 

Haziran ayının enflasyon artış nedeninin küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artış olduğunu belirterek, "Finansal piyasalarda istikrarı artırmaya yönelik attığımız adımlara rağmen başta enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artışların devam etmesi, ülkemizde de haziran ayında enflasyonun yüzde 4,95 gerçekleşmesinde etkili olmuştur.’’ diye söyledi. 


Enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşa yansıtmamak için tedbirler alındı 

Söz konusu enflasyonun vatandaşa olan etkisini azaltmak için tedbirler alındığını aktararak, ‘’Enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak ve enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansıtmak amacıyla KDV indirimlerinden sübvansiyonlara, yönetilen/yönlendirilen fiyatlardan kritik ürünlerdeki dış ticaret tedbirlerine kadar birçok tedbirler alınmıştır.’’ dedi. 

Gerekli önlemler alınmaktadır 

Çalışan ve emeklilerin alım gücünün desteklendiğini belirten Çavuşoğlu, ‘’Fiyat artışları karşısında aldığımız ve almaya devam ettiğimiz çeşitli önlemlerin yanı sıra çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücünün desteklenmesi amacıyla gerekli önlemler alınmaktadır.’’ diye belirtti. 

Asgari ücrete yüzde 94,6 oranında zam 

Bakan Çavuşoğlu kümülatif bazda asgari ücrete yüzde 94,6 oranında zam yapıldığını belirterek, ‘’Böylece, 2022 yılında kümülatif bazda asgari ücrete yüzde 94,6 oranında, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerine yüzde 85,5 oranında, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 78,6 oranında artış yaptık." dedi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal