Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon mesajı: 'Cumhurbaşkanımıza söz verdim, düşüşü göreceğiz!'

Diyarbakır'daki AK Parti İl Başkanlığını ziyaret bulunan Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati partililerle görüşmeler gerçekleştirdi. Enflasyon ile alakalı önemli mesajlar verdi. Bakan Nureddin Nebati daha sonra merkez Sur ilçesinde yer alan Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

02.07.2022-08:43 - (Son Güncelleme: 02.07.2022-09:22) Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon mesajı: 'Cumhurbaşkanımıza söz verdim, düşüşü göreceğiz!'

Diyarbakır'daki AK Parti İl Başkanlığını ziyaret bulunan Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati partililerle görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyarette AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, MKYK üyeleri Abdurrahman Kurt ve Alaattin Parlak, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın da katıldı. Bakan Nureddin Nebati daha sonra merkez Sur ilçesinde yer alan Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştirdi. 

"Küresel bakışı içerisinde konumlandırmak demek"

AK Parti teşkilatlarında yer almanın önemine vurgu yapan Bakan Nebati, "AK Parti teşkilatları demek hizmet üretmek, fakir fukarayı, kimsesizi dinlemek, onlarla hemhal olmak, ülkenin sorunlarına sahip çıkmak, ülkeyi sadece Diyarbakır ve Türkiye özelinde değil dünyanın küresel bakışı içerisinde konumlandırmak demek." açıklamalarda bulundu.

"Sağlık, eğitimde temel problemler çözüldü"

Türkiye'nin 20 yıl önceki haline kıyasla çok yol aldığını ve sağlık, eğitimde temel problemlerin çözülüp gelişmeler yaşandığını dile getiren Bakan Nebati, "Elhamdülillah ötekileştirmenin bitirildiği, can, mal ve inanç güvenliğinin tam olarak uygulandığı bir dönemin taşıyıcıları olarak buraya geldik. Viranşehir'de kalp krizi geçirmiş babasını hastaneye götürürken burada kaybeden birisiyim. Yani Diyarbakır Devlet Hastanesi yolunda babamı kaybettim, 1990 yılında. Şimdi hastalarımızı ambulans uçaklarla ulaştırdığımız bir sağlık sistemi var." ifadelerini kullandı.

"Hizmet üretip eser siyaseti yapıyor"

AK Parti'nin eser siyaseti yaptığına vurgu yapan Bakan Nebati, "Cumhurbaşkanı'mız, liderimiz şu anda çıkıp diyor ki; '2023'te yapılacak genel seçimlerde adayım'. Ortağımız da 'Adayımız Recep Tayyip Erdoğan.' diyor. Pehlivan mindere giderken ne yapar, bekler. 'Kiminle yarışacağım?' diye. 'Nerede sizin adayınız, rakibim kim?' diyor, yok. Aday yok. Niye, çünkü onların hesabı başka. AK Parti bu milleti ötekileştirmeden hizmet üretip eser siyaseti yapıyor. Herkesi kardeş bilerek birlikte hareket ederek adımlarını atıyor." ifadelerine yer verdi.


"Gıdada çok çok iyiyiz, verim yüksek"

Türkiye'de yaşanan enflasyon probleminin sadece Türkiye'ye özgü değil dünya genelinde de sorun olduğunu ifade eden Bakan Nebati, "Size net söylüyorum, mayıs ayında aylık bazda toparlanma başladı. İnşallah haziran, temmuz, ağustosta verim çok yüksek Türkiye'de. Ufak tefek buralarda kuraklık var ama gıdada çok çok iyiyiz, verim yüksek. Dünyada emtia fiyatları, buğdayından, demirine, ham maddeye kadar sakinledi. Sakinlemenin de ötesinde düşmeye başladı." ifadelerini kullandı.

"İki gün sonra enflasyon açıklanacak"

İki gün sonra enflasyon verilerin açıklanacağına dikkat çeken Bakan Nebati, "Enflasyonu kontrol altına aldık. Bundan sonrası aralık ayında baz etkisiyle düşmeye başlayacak. Size ve sayın Cumhurbaşkanı'mıza da söz verdim, veriyorum. Aralık ayından itibaren enflasyonun düşüşünü hissede hissede göreceğiz ve sizi seçime o noktada götüreceğiz. Enflasyonu çalışanlara hissettirmeyecek bir sistem kurulmuş zaten. Nasıl kurulmuş, yılbaşında yüzde 31 emeklilere artış yapıldı, enflasyon farkıyla beraber. Temmuz ayına girdik, iki gün sonra enflasyon açıklanacak. Haziranın 6 aylık enflasyon farkı direkt çalışanların, emeklilerin cebine aktarılacak. Bu ne demektir, aşağı yukarı yüzde 40'lık bir artış demektir. Her 6 ayda bir güncelleme yapılır." açıklamalarında bulundu.

"Enflasyonun karşısında bugüne kadar ezilmedik"

Enflasyon karşısında bu güne kadar ezilmediklerini ifade eden Bakan Nebati, bundan sonrada ezilmeyeceklerini dile getirerek, "Görevimiz, dar gelirli olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını en hızlı şekilde gerçekleştirmek, yönetmek, karşılamak bununla ilgili de adımlarımızı atıyoruz. 6 ayda bir çalışanlarla, emeklilerle ilgili enflasyon farkını veriyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nde AK Parti hükûmetleriyle ortaya konulan bir durumdur. Enflasyonun karşısında bugüne kadar ezilmedik, bundan sonra da ezilmeyeceğiz. Enflasyon karşısında ezilmediğimizin kanıtı, toplam enflasyonun üzerinde son 20 yılda reel olarak katlamalı artışlar gerçekleştirmişiz. Bunu bilelim." ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal