E-Devlet sosyal yardım başvuru nedir? E-Devlet sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, ne kadar? İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada Aile Destek Programı'na dair detayları da açıkladı. Senede ortalama dört milyon ailenin faydalanması hedeflenen 'Türkiye Aile Destek Programı' başvuruları 27 Haziran tarihinde başlarken, ödemelerin tarihleri de açıklandı. Peki, Aile Destek Programı ne oluyor, kimler faydalanabilecek? İşte detayları...

05.07.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:09) E-Devlet sosyal yardım başvuru nedir? E-Devlet sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, ne kadar?  İşte detaylar

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek Programı'na da değindi. Erdoğan açıklamasında, "Aile Destek Programı'nın ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz." dedi. Öte yandan başvuru şartları ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, "Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı ne oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, "Türkiye Aile Desteği Programı"na ilişkin Bakan Yanık, "Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başkaca dezavantajları da olan gruplar iken, bu paketle biz ekstra bir dezavantaja gerek kalmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım desteği sağlayacağız." dedi.

Program kapsamında olan yardımlar şunlardır:

- Süt parası

- Gıda ve erzak

- Yakacak-kömür

- Giyecek

- Eğitim

- Elektrik ve doğalgaz

- Doğum parası

- Engelli yardımları

 e-devlet sosyal yardım

Aile Destek Programı başvuru şartları nelerdir?

Programdan faydalanmak isteyen vatandaşlarda aranan özellikler şunlardır:

- Sosyal güvence olmaması

- Asgari ücretin altında gelir sahibi olmak

- Kirada yaşamak

- İşsiz ya da işini son verilmiş olmak

- Geçim zorluğu yaşamak

- Üzerine herhangi bir mal varlığı bulunmamak

Aile Destek Programı başvuruları nasıl yapılıyor?

Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar için iki ayrı başvuru yöntemi bulunuyor. Bunlardan ilki e-Devlet sisteminden yapılan başvurulardır. Ancak, başvurusunu yüz yüze yapmayı tercih eden vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları'na giderek de başvurularını yapabilecekler.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal