Hayat Sigortası iptal işlemi e-Devlet sistemine eklendi! Başvuru formuyla paranız anında hesabınızda

Vatandaşların ekonomik sıkıntılarında dolayı bankalardan kullandığı ihtiyaç kredilerinde zorunlu hayat sigortası adı altında bir para kesiliyor. Bu kesilen paraların geri alınmasına yönelik çalışma ise nihayetinde sonuç buldu. E-Devlet sistemine gelen yeni uygulamayla adınıza yapılan hayat sigortasını iptal edebilir ve paranızı anında geri alabilrisiniz. Peki, e-Devlet hayat sigortası iptal işlemi nasıl yapılır? İşte, mahkemeye gitmeden paranızı kısa yoldan alabileceğiniz başvuru detayları..

14.05.2022-11:27 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-11:27) Hayat Sigortası iptal işlemi e-Devlet sistemine eklendi! Başvuru formuyla paranız anında hesabınızda

Ekonomik sıkıntıları çok sayıda vatandaşın bankalardan kredi kullanmasına neden oluyor. Kredi ihtiyaç kredisi işlemlerinde ise vatandaşlara ise hayat sigortası zorunlu olarak tutuluyor. Kredi kullanan vatandaşlardan zorunlu olarak alınan hayat sigortası bedeli ile ilgili flaş bir açıklama gelirken yapılan bu açıklama, söz konusu bedellerin mahkemeye gitmeden davalık olmadan geri alınabileceği yönünde oldu.

Hayat Sigortası iptal işlemi e-Devlet sistemine eklendi!

Bankalardan düşük faizli ihtiyaç kredisi kullanımlarında vatandaşlar, zorunlu olarak hayat sigortası poliçesine imza attırılıyor. Bu kapsamda bankalar vatandaşlardan belli bir miktar para kesintisi yapıyor. Konuyla ilgili yapılan çalışmalar nihayetinde sonuç verirken, çalışmalarda vatandaşların kendilerinden tahsil edilen bu paraları ger almalarının yolu açılmış oldu.

Hayat Sigortası iptal işlemi e-Devlet

Kredi kullanan herkes kendilerinden kesilen hayat sigortası prim bedelini e-Devlet üzerinden iptal ederek geri alabiliyor. Nasıl mı? İşte yanıtı..

e-Devlet sisteminden hayat sigortası iptal işlemi nasıl yapılır?

E-devlet sisteminden kredi işlemi hayat sigortası iptalini yapabilmek için ilk olarak kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte e-devlet uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor.

Açılan ekrana 'Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama' yazıp çıkan bölüme tıkladığında ekrandaki hayat sigortalarını inceleyip sigortanın yanında yer alan 'Detaylı Bilgi' kısmına tıklayarak poliçe durum sorgulaması yapabilirsiniz.

Sadece yürürlükte yazan hayat sigortası ile ilgili primi ger alma şansınız yok. Burada yazan poliçe numarasını bir yere not ettikten sonra e-Devlet ana sayfaya geri dönüş yaparak '!Sigortacılık ve Özel Emeklilik Şikayet Başvuru ve Takibi' yazıp çıkan sayfada başvuru sekmesine tıklayın. Başvuru kısmına girdiğinizde sizden istenen bilgileri doldurun ve bir kenara not aldığınız poliçe numarasını bu başvuru formuna ekleyin. Dilekçenin sonuna IBAN numaranızı yazın ve iptal sürecini tamamlayın.

Başvurunuzla ilgili süreci ise yine e-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal