Hücreleri yenileyen arı sütü büyük talep görüyor: Kilosu 10 bin liraya satılıyor!

Çok çeşitli hastalıkların tedavisinde etkili olan arı sütünün kilosu görenleri adeta şaşkına uğratıyor. Hücreleri onarıcı özelliği bulunan arı sütünün kilosu 10 bin liradan satışa çıkarılıyor. Senede 100 kilo arı sütü üretimi yapan üretici ise gelen taleplere yanıt veremiyor.

14.05.2022-11:20 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-11:36) Hücreleri yenileyen arı sütü büyük talep görüyor: Kilosu 10 bin liraya satılıyor!

Çiçeklerin açmasıyla beraber arıcılar arı sütü üretimi yapmaya başladı. Nisan’dan Eylül’e kadar olan zaman aralığında sağımı gerçekleştirilen arı sütünün hücre onarıcı özelliği var. Çocukların gelişimini tamamlamasında ve birçok hastalığın tedavisinde etkili olması sebebiyle büyük ilgi görüyor. Arı sütünü 4 gün tüketen işçi arılar 42 gün hayatta kalırken, 7 gün tüketen kraliçe arı ise 7 seneye kadar hayatını devam ettirebiliyor. Söz konusu süte gerekli aşamalardan sonra sağım işlemine başlanıyor.

Hücreleri yenileyen arı sütü büyük talep görüyor: Kilosu 10 bin liraya satılıyor!

Siparişlere yetişilemiyor

Arı sütünün büyük talep aldığına vurgu yapan Mehmet Durgut şöyle konuştu:

Arı sütü üretimimiz başladı. Biz 300 kovanla üretim yapıyoruz. Biz burada 3 aile olarak arı sütü üretiyoruz. Bu işe hobi olarak başladık. Fabrikada çalışırken biz eğitime gittik. Arı sütü üretimini öğrendik. Baştan kendimize kadar ürettik sonra talep gelemeye başlayınca üretimi çoğalttık. Sonra fabrikadaki işimizden ayrılıp bu işi yapmaya başladık. Bu yıl 100 kilo arı sütü almayı hedefliyoruz. Bu yıl sütün kilosunu 10 bin liradan satıyoruz. Arı sütünün hücre yenileme özelliği var çocukların gelişimine büyük katkı sağlıyor. Doğurganlık oranını arttırıyor. Ülkemizde yılda 30 ton arı sütü tüketiliyor. Üretim ise 3 ton 27 ton yurt dışından geliyor. Yurt dışından gelen ürünler çok kaliteli değil bu sebepten bizim ürettiğimiz ürünler çok talep görüyor. Çok güçlü bir ürün olduğu için vatandaşlar gram gram alıyor. Yurt içi ve yurt dışına gönderim yapıyoruz. Ürettiğimiz sütü yıl içinde bitiriyoruz. Çoğu talebi karşılayamıyoruz.

Hücreleri yenileyen arı sütü büyük talep görüyor: Kilosu 10 bin liraya satılıyor!

Çok talep görüyor

Her gün düzenli bir şekilde arı sütü sağımı gerçekleştiğini aktaran Metin Kaya, "Bu işin bir çok aşaması var kovanları hazırladıktan sonra sağım işlemine başlıyoruz. Çok faydalı bir ürün olduğu için çok rağbet görüyor" dedi.

Vatandaşlara sahte ürünler konusunda uyarılarda bulunan Faruk Aydın ise şu ifadeleri kullandı:

“Üretimimiz Nisan ayında başlıyor Eylül ayına kadar devam ediyor. Bu sütün üretimini yapmak için uzman olmamız gerekiyor. Bu ürün fiyatı yüksek olduğu için sahteciliği olabiliyor. Tüketiciler bildikleri üreticilerden alsınlar, bizim ürettiğimiz ürün kullanan vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler aldık. Kullanan herkes bu ürünün faydasını gördüğünü bize iletti.”

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal