HAVELSAN'ın Geliştirdiği Yerli Bulut Sistemine Geçen ASPİLSAN Lityum Pil Üretecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de yerli teknoloji desteği sağlayan ve milli imkanlarla kurulmuş akü ve batarya teknolojileri üzerine çalışmalar yapan Askeri Pil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASPİLSAN), HAVELSAN tarafından düzenlenen törenle Bulut Bilişim Sistemi'ne geçti.

30.01.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-11:42) HAVELSAN'ın Geliştirdiği Yerli Bulut Sistemine Geçen ASPİLSAN Lityum Pil Üretecek

Bulut Bilişim Sistemi İmza Töreni ve yeni depo ve idari bina açılışı, ASPİLSAN Enerji'nin Kayseri OSB'deki merkezinde düzenlendi. Törenin açılışında konuşan ASPİLSAN Genel Müdürü Emekli Tuğgeneral Ferhat Özsoy, hayallerindeki terminal sistemine geçişlerinin altyapısını hazırlamış bulunduklarını ifade ederek, “Bugün burada ASPİLSAN dijital dönüşümünde önemli bir yer tutan bir safhayı daha geride bırakıyoruz.

Günümüzün getirdiği teknolojik imkanlardan en önemlilerinden biri olan dijital dönüşümde artık ASPİLSAN da önemli bir safhaya gelmiş durumdadır. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı desteği ve teşvikiyle çıktığımız bu yolda kısa sürede HAVELSAN personelinin neredeyse 24 saati bulan kesintisiz çalışmalarıyla altyapımız tamamlanarak HAVELSAN Bulut'tan yararlanacak bir duruma geldik.

Bu sürecin inşaat kısmını tamamladık, artık istifade safhasında bulunuyoruz. Artık biz de HAVELSAN'ın Siber güvenlik şemsiyesi altında kendi faaliyetlerimizi yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programda TSKGV Genel Müdürü Vekili Sadık Piyade ile ASPİLSAN ve HAVELSAN üst yönetimleri yer aldı. ASPİLSAN'ın Ankara ve İstanbul ofislerine yapılan canlı bağlantılarla HAVELSAN Bulut Bilişim teknolojisi test edildi.

ASPİLSAN, HAVELSAN tarafından geliştirilen ve ilk kez Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın hizmetine sunulan bulut bilişim teknolojisi ile sunucu odaları ve network alt yapısının yenilenmesi, network cihazlarının kurulum ve idamesinin sağlanması, sunucularının HAVELSAN'a taşınıp fiber hat üzerinden hizmet verilmesi ve tek bir noktadan bütün yerleşkelerinin yönetilmesi imkanına kavuşmuş oldu.

ASPİLSAN Lityum Pil Üretecek

Piyade, Kayseri'de açılacak olan ve lityum pil üretilecek olan fabrikada milli otomobilin bataryasının üretilebileceğinin altını çizerek, "Yakında fabrikamızın temelini atacağız. Burada lityum pil üreteceğiz burada biz. Lityum pil üretmek demek, pillerin hücresini dahi biz üreteceğiz.

Bu büyük bir başarıdır, rüyada dahi görsen inanılamayacak bir olaydır. Biz bunu başaracağız. Ayrıca hayal ediyoruz; biz neden Türkiye'de üretilecek milli aracın bataryasını üretmeyelim? Bu fabrikayı kurarken neden yanında ayrı bir bölüm yapmayalım? İnanıyorum bunu da yaparsınız. Bunu da sizden bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal