Hastanede Öldüren Şakalaşmaya 9 Yıl Hapis Talebi!

Hastanede yoğun bakımda görevli biyomedikal teknikeri ile hemşire arasındaki şaka krizinin neden olduğu ölümle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

25.01.2022-09:39 - (Son Güncelleme: 25.01.2022-09:39)

İstanbul'da bir hastanede yoğun bakımda görevli olan biyomedikal teknikeri ve hemşire arasında yaşanan kalem şakalaşması büyük bir facia ile sonuçlanmıştı. Hemşire Ekrem K., bir evrakı imzalamak için biyomedikal teknikeri olan Fatih K.'nın (35) cebindeki kalemi aldı. Bir yandan kalem inatlaşması devam ederken, 'Kalemi getir yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim.' ifadelerini kullanan Fatih K. dediğini yaptı ve oksijen vanasını kapattı.

KATLİAMDAN DÖNÜLDÜ

Her bir anında skandal dolu dakikalarda, yoğun bakım ünitesinde bulunan hastalar havasız bir şekilde kaldı, hastanenin alarmı da çalmaya başladı. Hastane yönetiminin tespitlerine göre yaşanan olay günü 16:34 civarlarında yoğun bakıma giriş yapmış olduğu, 16.40 civarlarında yoğun bakım ünitesini besleyen oksijen vanalarından birini kapattığı, bu sırada yoğun bakımda 5 hastanın oksijen desteği aldığı ve oksijen vanalarının kapanması neticesinde görevlilerin seyyar oksijen vanaları ile hastalarını tedavi etmeye çalıştığı belirlendi.


5 HASTA OKSİJEN DESTEĞİ ALIYORDU

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma geçmiş olduğumuz günlerde sonlandı. Savcılıkça, Yusuf Sanin'in ölümüne sebep olan tekniker hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, ölen Yusuf Sanin'in eşi de müşteki olarak yer buldu.

Ekrem ve Fatih arasında yaşanan şakalaşmanın anlatılmış olduğu iddianamede, Fatih'in olay günü 16.34 saatinde yoğun bakıma giriş yaptığı, 16.40'ta da yoğun bakım ünitesini besleyen oksijen vanalarından birini kapattığı, yoğun bakım bulunan 5 hasta oksijen desteği alıyor olmasına rağmen oksijen vanalarının kapattığı ifade edildi.

Görevlilerin, seyyar oksijen vanalarıyla hastaları tedavi etmeye çalışıldığı belirtilen iddianamede, 16.53 saatinde hemşire Ekrem K. kapalı olan oksijen vanasını açmış olduğu, bu esnada Yusuf Sanin'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre yoğun bakımda entübe bir biçimde oksijen ünitesine bağımlı olarak hayatta kaldığı fakat oksijen vanasının kapatılması ile hayatını kaybettiğine dair verilen rapor aktarıldı.


ŞAKALAŞMANIN SONUCUNU ÖN GÖRMELİYDİ

Biyomedikal teknikeri olarak çalışan Fatih K.'nin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı bir eylemi neticesinde oksijen vanasını kapatmasıyla maktulün vefat etmesine sebebiyet yarattığı ifade edilen söz konusu iddianamede, şüphelinin bu eylemi sebebiyle Yusuf Sanin'in vefat etmesine ortam yarattığı, meydana gelebilecek olan bu olumsuz sonucu ön görebilecek bir durumda olmasına rağmen diğer sağlık personeli ile şakalaşma maksadıyla söz konusu bu eylemi bilinçli taksir ile hakaret ederek gerçekleştirmiş olduğu ifade edildi

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. 9 yıla kadar hapsi istenen Fatih K., ileri ki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal