İki Sağlık Görevlisinin Şakalaşması Bir Hastanın Ölümüne Neden Oldu!

İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım servisinde görevli biyomedikal teknikeri ve hemşire arasında geçen şakalaşma bir hastanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

15.01.2022-15:12 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-15:12) İki Sağlık Görevlisinin Şakalaşması Bir Hastanın Ölümüne Neden Oldu!

İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım servisinde akılalmaz bir olay yaşandı. İddiaya göre, yoğun bakım hemşiresi Ekrem K., ile biyomedikal teknikeri Fatih K.’nın cebinde bulunan kalemi aldı. İkili arasındaki şakalaşma sürürken Fatih K., ‘Kalemi getir yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim’ dediği arkadaşının kalemi getirmemesi üzerine hastanın oksijen vanasını kapattığı ifade edildi. Yoğun bakımda yatan hasta hava alamayarak hayatını kaybettiği skandal olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım servisinde görevli biyomedikal teknikeri ve hemşire arasında geçen şakalaşma bir hastanın havasız kalması sonucu hayatını kaybetmesine neden oldu. 

Sabah’ın haberine göre, bir hastanede hemşire Ekrem K., elindeki belgeleri imzalamak için biyomedikal teknikeri olan Fatih K.’nın cebinden kalemi aldı. Fatih K.’nın kalemi hemşire arkadaşından geri istemesi üzerine Ekrem K., kalemi geri getirmeyeceğini ifade etti. İkili arasındaki şakalaşma devam ederken teknikerin, ‘Kalemi getir, yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim’ dediği iddia edildi.  

OKSİJEN BAĞLANTISINI KESTİ

Ekrem K. ise arkadaşı Fatih’e böyle bir şeyi yapamayacağını dile getirerek kalemi vermedi. Kalem polemiğinin büyümesiyle Fatih K., yoğun bakım ünitesinde oksijen gönderen vanayı kapatmasıyla hastanenin alarmı çalmaya başladı. 

Oksijen vanasının kapanmasının ardından yoğun bakım ünitesinde bir hasta ajite oldu. Hemşire hastasının yanına koşarak gitse de nefessiz kalan hastasını kurtaramadı. Entübe hastanın nefessiz kalmasından dolayı hayatını kaybettiği belirtildi. Hastanede söz konusu olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı ifade edildi. 


Olayın ardından yoğun bakım ünitesindeki çalışanlarla ilgili ifadeleri alındı. Ekrem K., arkadaşıyla arasında geçen şakalaşma nedeniyle teknikerin yoğun bakım ünitesindeki oksijen paneline doğru gittiğini ve kapağını açarak oksijen vanasını kapattığını ifade etti. Hastanede çalan alarmın yoğun bakım ünitesinde entübe olan bir hastayla alaka olduğu ve duruma müdahale etmek için hastanın yanına gittiğini dile getirdi. 

YAPTIĞIM ŞEY İÇİN ÜZGÜNÜM

Kalemle yapılan şakalaşma sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili ifadesi alınan konuşan Fatih K., ‘Yoğun bakım ünitesinden başka bir hemşire tarafından çağırıldım. Akşam 16:00 sıralarında üniteye geldim. Ekrem ile karşılaştık. Cebimdeki kalemi aldı. Gitti. Gel dedim. Beni dinlemedi. Ben de iş inada bindiği için oksijen vanasını kapatıyorum, gel' dedim.

O anda aklıma o geldi. Kapattıktan sonra gel kendin aç dedim. Vanayı kapattıktan sonra hemen alarm çalmadı. Yaklaşık 1 dakika sonra alarm çaldı. Ben de olay yerinden ayrıldım. Yoğun bakım ünitesindeki hoca bana kızdı. Yapmamam gereken bir şeydi. Çok üzgünüm. Yaptığım şeyin hiçbir açıklaması yok' diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA

Yoğun bakım servisinde hemşire ve tekniker arasında yaşanan olayla ilgili hastanede görev yapan doktorlar, temizlik görevlisi, diğer hemşireler ve hasta bakıcıların şahit gösterildiği belirtildi. Hastanede yaşanan skandal olaya tanıklık eden tüm hastane personelinin ifadesi alındı. Savcılık, biyomedikal teknikeri Fatih K., hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçunda soruşturma başlattı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal