Bebeği Hastalanınca Hastaneye Gitti: Yeni Doğum Yapan Kadın Bir Bebeğinin Kaybolduğunu Öğrendi

İzmir’de yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. İkiz bebek dünyaya getiren kadın, bebeklerinden birini göremedi.

14.01.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-11:53) Bebeği Hastalanınca Hastaneye Gitti: Yeni Doğum Yapan Kadın Bir Bebeğinin Kaybolduğunu Öğrendi

26 haftalıkken doğum yapan genç kadın Arzu Akpınar, iddiaya göre ikiz bebek dünyaya getirmişti. Ancak Akpınar, ancak genç anneye sadece bir bebeği olduğu söylendi. Prematüre olarak doğan diğer bebek hakkında ortaya atılanlar ise herkesi hayrete düşürdü. 

BEBEKLER PREMATÜRE DOĞDU

İzmir’de bir özel hastanede doğum yapan Arzu Akpınar, erken doğum yaptığı için bebeklerden biri prematüre olduğu için kuvöze alındı. Hastaneden çıktıktan sonra evde solunum sıkıntısı yaşayan ve ateşi çıkan bebeği araştırma hastanesine götüren yeni doğum yapan anne, bebeğin epikriz raporuna bakan doktorlardan bebeğinin beyin kanaması geçirdiğini, enfeksiyon kaptığını öğrendi. Çocuğunun hasta olduğunu öğrenen anne epikrizlerde bir değil iki bebek dünyaya getirdiğini öğrendi. Bunun üzerine anne, savcılığa hem engelli kalan bebeği hem de hiç haberinin olmadığı ikinci bebeği için suç duyurusunda bulundu. Savcı, dosyalara takipsizlik kararı verdi.

SOLUNUM SORUNU YAŞAMAYA BAŞLADI

İzmir’de gerçekleşen ve mahkemeye taşınan olayda; 2019 yılının ocak ayında kızını özel bir hastanede dünyaya getiren annenin bebeği, daha sonra kuvöze alındı ve yaklaşık 65 gün yoğun bakımda kaldı. Daha sonra iyileştiği için eve gönderilen bebek 10 gün sonra solunum sorunu nedeniyle tekrar hastaneye götürüldü. 

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; fenalaştığı için tekrar hastaneye kaldırılan bebeğin doktoru, E.U., bebeğin prematüre doğması nedeniyle bu durumun normal olduğunu belirtti. Doktorun yaptığı açıklamaya güvenemeyen anne bebeğini, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Bebeğin önceki hastaneden verilen epikrizlerini buradaki doktorlara gösterdi. Bebeğin yapılan muayenesinde ve incelenen raporlarında beyin kanaması geçirdiği, kuvöz virüsü kaptığı (VRE) ve böbreğinde 7 milim büyüme olduğunu öğrendi. Bebek, bu hastanede yoğun bakıma alındı. Raporları inceleyen doktorların fark ettikleri ise anneye ikinci bir şok yaşattı. 


İKİ BEBEK DÜNYAYA GELMİŞ

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde incelenen raporda; "Hastanemizde 22 yaşındaki anneden G4 P2 Y 2 A2 C/S ile 26 haftalık 940 gr doğan iki canlı kız bebek" ifadesi yer alıyordu. Raporları inceleyen doktor genç anneye dünyaya ikiz bebek getirip getirmediğini sordu. Duydukları karşısında neye uğradığını şaşıran genç kadın, ikinci bebeğine ne olduğunu sordu. Olayın şokunu atlatan anne soluğu savcılıkta aldı. 

ASILSIZ VE İFTİRA

Genç annenin şikayeti sonrası özel hastaneden açıklama yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan şüpheli Dr. E.U., savcıya verdiği ifadesinde, suçlamaları reddederek, "Arzu Akpınar isimli şahsın iddialarının tamamı asılsız ve iftiradan ibarettir. Bu şahsın iddialarıyla maddi menfaat sağlamaya çalıştığını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

TAKİPSİZLİK KARARI 

Yapılan şikayet üzerine olayı inceleyen savcı, şüpheli doktor ve diğer sağlık çalışanlarının uygulamalarına tıbbi hata atfedilemediğini belirterek, dosyaya takipsizlik kararı verdi. Savcı, "çocuğun kaçırılması ve alıkonulması" suçundan yürütülen soruşturmaya da "aynı olaydan iki kez soruşturma yapılamayacağı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Aile her iki karara da itiraz etti ancak itirazlar reddedildi. Aile şimdi avukatları Osman Can Nazlıgil aracılığıyla "kanun yararına bozma" yoluna başvuracak.

BİR BEBEĞİM ENGELLİ KALDI, DİĞERİ DE YOK

Yaşadıkları karşısında oldukça zor günler geçiren anne, savcılığın verdiği karara itiraz ederek, "Özel hastanedeki doktorlar 'Böyle prematüre bebek görmedik, sağlıklı, tedaviye cevap veriyor. Taburcu edeceğiz yakında. 22 Mart 2019’da kızımı taburcu ettiler, eve götürdüm. Solunum sıkıntısı yaşıyordu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittim. Doktor bebeğin virüs kaptığını, bulaşıcı ve kuvözde oluşabilecek bir virüs olduğunu söyledi. Ameliyat edildi. Doktor kızımın hiçbir tedaviye cevap vermediğini, geç kalındığını söyledi. Kızım şu anda solunum cihazına bağlı yaşıyor, yüzde 90 engelli. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kızıma rapor çıkarmak için gittim. Nöroloji uzmanı ‘İkiz bebek doğurmuşsun. Diğer bebeğin nerede’ dedi. ‘Bir tane’ dedim. Sağlık kurulundan eksik olan epikrizleri istememi söyledi. Aldım. Epikrizde ‘İki canlı bebek dünyaya getirmiştir’ yazılıydı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Her iki dosyaya da takipsizlik verildi. Bir bebeğim engelli kaldı, diğeri de yok. Hastane yönetimine maddi manevi 350 bin TL’lik tazminat davası açtık.” Şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal