Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den HDP Açıklaması: PKK'nın Organı Gibi!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

14.01.2022-10:25 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-11:49) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den HDP Açıklaması: PKK'nın Organı Gibi!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Rusya Federasyonu Savcılığı'nın 300'üncü yıldönümü dolayısıyla Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulundu. Moskova'da birçok toplantıya katılan Başsavcı Şahin, kutlamalar öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in heyet başkanlarının kabulüne icabet etti.

Daha sonrasında ise  yıldönümü kutlamalarına katılan Bekir Şahin, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in TSK tarafından etkisiz hale getirilen Koçero Meleti kod adlı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili konuşma gerçekleştirdi.

HEPSİ HAKKINDA YETERLİ DELİL VAR

HDP'nin kapatılması son günlder ülke gündeminde. Buna ilişkin  olarak hazırladıkları iddianamede 451 kişi hakkında siyasi yasak talep ettiklerini hatırlatan Bekir Şahin, "Biz iddianameye ek yapmayı düşünmüyoruz. İddianamemiz yeteri kadar ayrıntılı, hepsi hakkında yeterli delil var. Bahsedilen milletvekili Semra Güzel de bu siyasi yasak talep edilen 451 isim arasında yer alıyor" açıklamalarında bulundu.


HDP, PKK'NIN BİR ORGANI GİBİ

Bekir Şahin, HDP'nin PKK ile ilişkisiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu parti siyasi partiden ziyade örgütün bir organı gibi" sözlerine yer verdi. 

HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili hazırlanan iddianamede, HDP'nin temelli kapatılması, partinin kapatılmasına beyan, faaliyet ve eylemleriyle neden olan 451 kişiyle ilgili 5 yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamaması, hazine yardımlarının bulunduğu banka hesabına tedbiren bloke konulması talep edilmişti.


TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Rusya Federasyonu Başsavcısı İgor Krasnov'un resmi davetlisi olarak gittiği Rusya'da ülkemiz için çok önemli bir anlaşmaya imza attı. Ziyaretin son gününde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rusya Federasyonu Başsavcılığı arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı.

Tören sonrasında iki ülke başsavcısı karşılıklı hediyeleşti. Başsavcı Bekir Şahin, Krasnov'a, "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım" dedi ve  Türk lokumu da hediye etti. Bekir Şahin, "İmzalanan bu mutabakat zaptı her iki ülkeye de herhangi bir yükümlülük yüklemiyor. Amacımız sadece karşılıklı iyi niyet ve yardımlaşmak" diye söyledi. Şahin'e ziyaretinde, Dış İlişkilerden Sorumlu Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Dr. İlknur Altuntaş ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer eşlik etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal