Moskova İle Washington Hattında Gerginlik: Birbirlerini Suçluyorlar!

ABD ile Rusya arasında yürütülen müzakerelerde tıkanıklıklar devam ediyor. Taraflar birbirlerini suçlar vaziyette. İşte detaylar...

14.01.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-09:38) Moskova İle Washington Hattında Gerginlik: Birbirlerini Suçluyorlar!

Dünyanın dikkatle izlediği Rusya - Ukrayna sınırında tansiyonlar inmek bilmiyor. Rusya'nın sınırına 100 binden fazla asker götürmesiyle artan gerginlik sonrasında Moskova yönetimi ABD ile ardından da NATO yetkilileriyle bir araya geldi. Ancak Rusya tarafına göre görüşmeler de görüş ayrılıkları var.

BATI'YLA KARŞI KARŞIYA GELECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın ABD ve NATO ile yürüttüğü müzakerelerde temel konularda anlaşmazlıklar olduğunu açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, NATO'nun genişleme tehdidini devam ettirdiğini işaret ederek, 'ABD'li yetkililerin NATO'ya yeni üyeleri, yani Finlandiya ve İsveç'i davet eden açıklamalarını duyuyoruz.' diye konuştu.

Bazı NATO ülkelerinden, yani bazı Baltık ülkelerinden topraklarındaki asker sayısının artırılmasını talep eden açıklamalar duyuyoruz. 

Bütün bunlar olurken gerilimi azaltmak için neye ihtiyacımız var?" diye söyledi. ABD ise "Rusya ya diplomasiyi seçecek ya da Batı'yla karşı karşıya gelecek" diye açıklamalarda bulundu.


10 BİN ASKERLE TATBİKAT

Rusya, Ukrayna sınırında 10 bin askerle tatbikata başladı. Rusya, askerlerinin geri çekilmesine yönelik ABD'den gelen talep için "Askerlerimiz kendi topraklarımızda. Geri çekilmesi kabul edilemez" diyor. ABD ordusu ise 28 bölgede gerilla savaşı tatbikatı yapacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal