İBB Karla Mücadele Etmeyi Başaramadı: Balıkçıdan Çıkan İmamoğlu'na Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele çalışmalarının ve tedbirlerinin yetersizliğine İstanbul halkından gelen tepki giderek büyüyor.

25.01.2022-09:21 - (Son Güncelleme: 25.01.2022-10:38)

İBB'nin kar çalışma ve tedbirlerinin yetersizliğine İstanbul'da yaşayan vatandaşlardan büyük tepki geldi. Binlerce vatandaş yollarda mahsur kalırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balık restoranında görüntülenmesi tepkilerin artmasına neden oldu. 

Yurt geneli ve İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir uyarılarda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada vatandaşları ani kar yağışına karşı uyarmıştı. İmamoğlu bu açıklamasının ardından önlem almak yerine İstanbul'u yoğun kar yağışına teslim etti. Yoğun kar yağışının altında kentte birçok sıkıntı ve mağduriyet yaşanırken, İBB Başkanı yağışın aniden bastırdığını söyleyerek başarısızlıklarını örtbas etmeye çalıştı. 


İBB KENDİ BİNASININ ÖNÜNÜ AÇAMADI 

Twitter’da binlerce insan #imamoğluistifa başlık etiketi ile paylaşımlarda bulunarak çalışmaların yetersizliğine tepki gösterdi. Saraçhanede İBB binasının önünde çekilen görüntüler ise gündem oldu. İnsanların mağdur olduğu görüntüler sosyal medyada “Söylenecek söz bitti artık, daha kendi evlerinin önünü temizleyemeyen rezil bir yönetimle baş başayız.” sözleri ile yer aldı. 

İBB araçları gelmeyince ana arterlerin büyük bir kısmını ilçe belediyeleri temizledi.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ 

İstanbul'da İBB'nin saatler geçmesine rağmen hayatı normalleştirecek tedbirler alamaması ve sıkışıklığın artması üzerine Valilik harekete geçti. Yapılan ilk organizasyon ile vatandaşlar tahliye edilerek yurt, otel ve misafirhanelere alındı. 

ÇEŞİTLİ KISITLAMALAR GETİRİLDİ 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 13.00'a kadar İstanbul'da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini duyurdu. Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Saygıdeğer İstanbullular, Alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00'e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı. 

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLER İÇİN DE GEÇERLİ 

Aynı kısıtlama ve saat uygulaması yola çıkacak olan şehirlerarası otobüsler için de geçerli. Kamu personeli bugün tam gün idari izinli sayıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal