Hastalıklara Karşı Koruyucu 5 Çorba Tarifi

Soğuk havaların etkisiyle bağışıklık sistemi zayıflamakta, hastalıklara karşı savunmasız kalmaktadır. Bağışıklığınızı güçlendirecek olan 5 çorba tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun…

12.11.2021-15:49 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-17:11)

Soğuk havaların etkisiyle bağışıklık sistemi zayıflamakta, hastalıklara karşı savunmasız kalmaktadır. Bağışıklığınızı güçlendirecek olan 5 çorba tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun…

REZENE ÇORBASI

 Rezene çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Yarım rezene soğanı

- 1 diş sarımsak

- 1 adet küçük tatlı patates

- 3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu

- Tuz ve karabiber

- 1 dal taze kekik

- 3 su bardağı brokoli

- Bir avuç doğranmış maydanoz

Rezene çorbasını hazırlamak için; zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Rezene soğanı ve sarımsağı ilave ederek yumuşayana dek yaklaşık 5 dakika soteleyin ardından patates, et veya tavuk suyu, bir tutam tuz ve kekik dalını ekleyip patates yumuşayana dek yaklaşık olarak 20 dakika pişirin. Brokolileri ilave edin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. Kekik ve maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın. Çorbanız homojen bir kıvam alana kadar blender ile karıştırın. Lezzetlerin harmanlanması için 5 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiber ile tatlandırın.

KABAK ÇORBASI


Kabak çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 4 adet kabak

- 1 adet kuru soğan

- 3 diş sarımsak

- Zeytinyağı

- Tereyağ

- Un

- Süzme yoğurt

- Dereotu

- Tuz

- Karabiber

- Ceviz

Kabak çorbasını hazırlamak için; İlk olarak kabakların kabukları soyup kabağın çekirdekli kısmını ayırın. Kabakları küçük parçalar halinde doğrayıp soğanı küp küp kesin. Sarımsakları doğrayıp cevizleri küçük parçalara ayırın ardından da tüm bu malzemeleri soteleyin. Malzemeler sotelendikten sonra üzerine su ilave ederek blenderda ezin. Yoğurt ve unu bir kaba alıp çırpın. Çırptıktan sonra yavaş yavaş kabak karışımını ilave edin. Yoğurdun kesilmemesi için yavaş ekleyin sonrasında tekrar kaynatın ve soğumaya bırakın. Son olarak da ince kıyılmış dereotu ve baharatları ilave edin.

TAZE FASULYE ÇORBASI


Taze fasulye çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 adet patates

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 300 gram taze bezelye

- 3 su bardağı sebze suyu

- Tuz ve karabiber

- 1 tatlı kaşığı hardal

Taze fasulye çorbasını hazırlamak için; soğanı ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Patatesi soyun, durulayın ve küp küp kesin. Bir tencerede 2 yemek kaşığı yağı ısıtıp soğanlarını sarımsak ile yarı şeffaf hale getirin. Patates küplerini ekleyip sebze suyunu dökün. Bezelyeleri ekleyerek orta ateşte 15 ila 20 dakika pişirin.  Çorbayı püre haline getirip tuz, karabiber ve hardal ekleyerek iyice karıştırın. Sıcak servis edin.

BAKLA ÇORBASI


Bakla çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet soğan

- 1 diş sarımsak

- 1 kutu krema

- 500 gr taze bakla

- 4 su bardağı sebze suyu

- Tuz ve karabiber

- İnce kıyılmış dereotu 

Bakla çorbasını hazırlamak için; yağı büyük bir tavada orta ateşte eritip küçük doğradığınız soğanı yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin ve sonrasında rendelediğiniz sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Kremayı ilave edip kaynamasını bekleyin ardından da bakla ve et suyunu ekleyin. Güzelce karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbayı bir karıştırıcıda püre haline getirip bir elekten geçirin ve tatlandırmak için baharatlarını ekleyin. Krema ve dereotuyla sıcak servis edin.

ISPANAK ÇORBASI


Ispanak çorbası için gerekli olan malzemeler:

- Yarım kg ıspanak

- 5 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 kuru soğan

- 2 yemek kaşığı un

- 4 su bardağı su

- Yarım su bardağı krema

- Karabiber 

- Tuz

Ispanak çorbasını hazırlamak için; bir tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı da ilave edip kavurun. Üzerine küçük parçalara böldüğünüz ıspanakları ekleyip ardından da 2 yemek kaşığı unu ekleyip 3 ila 4 dakika karıştırıp kavurun. Tuzu ve karabiberi damak tadınıza göre ekleyip üzerine sıcak suyu azar azar ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştırın. Çorba kıvam almaya başladığında kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın. Servis etmeden önce blenderdan geçirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal