Hangi Çikolata Daha Sağlıklıdır? Günde Ne Kadar Tüketmek Gerekir?

Her yaş grubundan insanın severek ve sıkça tükettiği çikolata sandığımız gibi sağlığa sadece zararları olan bir besin değil. Peki çikolatayı ne kadar yersek etkileri zararlı hale gelir? Çikolata sevenleri ilgilendiren içeriğimizi sizin için derledik.

22.07.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-13:01) Hangi Çikolata Daha Sağlıklıdır? Günde Ne Kadar Tüketmek Gerekir?

Sütlüsü, bitteri, fındıklısı, sadesi... çikolatanın her halini hepimiz çok severiz. Peki çikolatanın faydalarından haberdar mıyız? İşte içinizi rahatlatacak çikolata önerileri.

GÜNDE SADECE 2 KARE ÇİKOLATA   

Günlük 20 ila 50 gram arasında yani 2 kareyi geçmeyecek çikolata tüketebilirsiniz. Bu, yaşınıza ve herhangi bir hastalığınızın olup olmadığına göre farklılık gösterir. Yaşlara göre çikolata tercihi üstüne yapılan araştırma, 20-25 yaş arasındaki insanların sütlü ve beyaz çikolataları tercih ettiğini ortaya koyuyor.

HANGİ ÇİKOLATA DAHA SAĞLIKLI? 

Sağlık bakımından en faydalı çikolata bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao miktarı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık bakımından destekleyicidir. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler. Çikolata kanserden koruma, damar sağlığını güçlendirme, tansiyon kontrolünü sağlama ile önem arzediyor. Hatta düzenli aralıklarla bitter çikolata tüketilmesi Tip 2 diyabetlilerde şeker ve kilo kontrolüne yarar sağlıyor. İkinci sırada ise süt içerikli çikolatalar var.

Sütlü çikolataların da tüketilme oranı, içindeki kakao oranına göre değişiyor. Burada etiket okumak önemli. Bu çikolatalar fındıklı veya fıstıklı tüketilebilir. Buna lezzetine göre karar verebilirsiniz. Önemli olan bu çikolataların içerisindeki yağ miktarı. Bazı çikolatalarda palm, bazılarında ise kakao yağı vardır. Bizim önerdiğimiz kakao yağı kullanılarak yapılan çikolataların yenmesi. Beyaz çikolata ise bir çikolata değil. Çikolata olabilmesi için içinde belli oranda kakao olması şart. Beyaz çikolata, sadece yağ ve şekerden yapılır. ‘Beyaz çikolata mı sütlü çikolata mı’ dersek. Yanıtımız ‘sütlü çikolata’ olacaktır. Bitter ve sütlü çikolata arasında kalınırsa bitter çikolata iyi bir tercihtir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal