Hamileyken Çilek Yemek Bebekte Leke Yapar mı?

Hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Hamilelerin çilek yemesi bebekte leke oluşturur mu? Çilek içerdiği besinler bakımından anne sağlığına olumlu katkıda bulunur mu? Tüm merak edilenleri sizin için derledik.

19.11.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-15:52) Hamileyken Çilek Yemek Bebekte Leke Yapar mı?

Çilek, besin değeri yüksek yaz meyvelerinin başında gelir. Lifli yapısı sayesinde anne adayları için oldukça sağlıklı olan çilek, kilo almaya da engel olur. Fakat halk arasında bilinen hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Sorusu ise anne adaylarının tedirgin etmekte.

Oldukça mineralli ve lezzetli olan çilek, özellikle hamile kadınların en çok aşerdiği meyvelerden de biridir. Peki hamilelikte çilek yemek leke yapar mı?

HAMİLELİKTE ÇİLEK YEMEK LEKE YAPAR MI?

Bilimsel araştırmalar hamilelikte çilek yemek doğum lekesi yapar inanışına dair bir kanıt yoktur. Hamilelikte çilek yiyen her annenin çocuğunda leke olmadığı gibi lekesi olan her bebeğin annesinin gebelikte çilek yemediği gözlemlenmiştir. Bu nedenle hamilelikte çilek yemek leke yapar mı sorusunun cevabı açıkça hayır, hamilelikte çilek yemek leke yapmaz olacaktır.


HAMİLELİKTE ÇİLEK YEMENİN FAYDALARI

Çilek yalnızca anne için değil aynı zamanda bebek için de oldukça faydalı bir besindir. Çileğin  içerisindeki foslat, bebeğin beyin, kafatası ve omurilik gelişimine katkıda bulunurken, Potasyum; bebeğin kalp fonksiyonlarını iyileştirir. Annelerin dikkat etmeleri gereken tek şey çileğe alerjilerinin olup olmadığıdır. Eğer alerjiniz varsa bu meyveden mutlaka uzak durmalısınız. Aksi halde egzama, ishal, cilt döküntüleri, kusma, ağız ve çevresinde şişme oluşabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal