Hamilelikte kalp ağrısına ne iyi gelir? Hamilelikte kalp ağrısı sebepleri nelerdir? Gebelik döneminde kalp ağrısı yaşayanların dikkat etmesi gereken durumlar

Anne olmaya aday olan kadınlar hamilelik dönemlerinde pek çok farklı durum ile karşı karşıya kalabilir. Bu değişimlerden birisi de kalp çarpıntısıdır. Peki Hamilelikte kalp ağrısına ne iyi gelir? Hamilelikte kalp ağrısı sebepleri nelerdir? Gebelik döneminde kalp ağrısı yaşayanların dikkat etmesi gereken durumlar haberimizde...

29.06.2022-03:24 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-03:24) Hamilelikte kalp ağrısına ne iyi gelir? Hamilelikte kalp ağrısı sebepleri nelerdir? Gebelik döneminde kalp ağrısı yaşayanların dikkat etmesi gereken durumlar

Hamilelik dönemi kadınlar için belki de hayatlarının özel ve zorlu süreçlerinden birisidir. Karnın şişmesi, şişkin göğüsler, artış gösteren kilolar hamilelik döneminin fiziksel sonuçlarından bazılarıdır. Fakat hamilelikten kaynaklı olan ve genellikle psikolojik temelli bazı durumlar da bulunmaktadır. Bu durumlardan birisi ise hamilelikte kalp çarpıntısı veya kalp ağrısıdır. Gebelik döneminden geçen kadınlarda ruhsal ve hormonal olarak bazı değişimler meydana gelir. Bu nedenle de hamile kadınlarda nefes darlığı gibi sorunlar yaşanabilir. Gebelik döneminde kalp ağrısı yaşayanların dikkat etmesi gereken durumları öğrenmek isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. Peki Hamilelikte kalp ağrısına ne iyi gelir? Hamilelikte kalp ağrısı sebepleri nelerdir?

Hamilelikte kalp ağrısı sebepleri nelerdir?

Hamilelikte kalbin çarpıntı yapması veya düzensiz bir şekilde çarpması hamilelik döneminin normal kabul edilen sonuçlarından birisidir. Gebelik döneminde olan kadınların kan miktarındaki artış kalp çarpıntısını ortaya çıkarmaktadır. Bebeğin oksijen ve besin ihtiyaçlarının karşılanması sebebiyle de hamile kadınlarda kalp çarpıntısı yaşandığı ortaya konmaktadır.

Hamilelikte kalp ağrısı

Hamilelik döneminde yaşanan kalp çarpıntısı genellikle hamilelik döneminin son 3 ayı içerisinde gerçekleşmektedir. Gebelik dönemindeki kadınlarda son 3 aylık sürece girilmesiyle birlikte vücutlarındaki kan oranının bir kısmı rahme gitmektedir. Vücudun gereğinden fazla kana sahip olması da kalbin mevcut kanı daha hızlı pompalamasına da bu durum da kalp atım hızının dakikada 1020 civarında atmasına sebep olur.

Hamilelikte kalp ağrısı veya kalp çarpıntısının bazı nedenleri şunlardır:

- Kaygı ve stres

- İlaçlara verilen vücutsal tepki

- Aşırı kahve ve çay tüketimi

- Yorgun ve uykusuz kalmak

Hamilelikte kalp ağrısına ne iyi gelir?

Hamilelik döneminde yaşanan kalp ağrısının sebepleri arasında vücuttaki demir ihtiyacının karşılanamaması vardır. Gebelik döneminde olan kadınlar kanlarındaki artış sebebiyle demir vitaminine daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Ciltte soluk bir renk, baş dönmesi, yorgunluk, uyku hali gibi belirtiler vücutta demir eksikliğinin yaşandığını ve demir içeren besinler tüketilmesi gerektiğini göstermektedir. Ayrıca bol bol dinlenmek, yemek yedikten sonra hemen uyumamak gibi yöntemler de kalp çarpıntısı riskini azaltmaktadır.

Demir eksikliğini bulunan hamile kadınların kansızlık şüphesi varsa doktoruna başvurmaları ve demir içeriği olan ilaçları almaları gerekmektedir. Kuru üzüm, pekmez, kuru baklagiller ve sakatat ürünlerinde de demir vitamini bol miktarda bulunmaktadır. Demir eksikliğini doğal yolla gidermek isteyenler bu ürünlere yönelebilirler.

Hamilelik döneminde yaşanan kalp ağrısını durdurmak için kullanılan ilaçlar bebeğe zarar vermemektedir. Fakat olası bir risk durumuna karşı ilaç tedavisinin bitmesinin ardından doktorunuza kontrol amaçlı gitmenizde fayda vardır. Hamilelik döneminde yaşanan kalp çarpıntısı veya kalp ağrısı sorununun Troid problemleri, Koroner arter hastalıkları, Preeklampsi, Kalp aritmi, Pulmoner hipertansiyon gibi ciddi sorunlara da yol açabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal