Nar nasıl uzun süre saklanır? Narı uzun süre saklamak için uygulanabilecek 4 pratik yöntem

Sonbahar mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri de nardır. Vitamin ve mineral deposu olan bu meyve lif açısından da oldukça zengindir. Narın nasıl saklanması gerektiği de merak edilen konulardan biridir. İşte nar saklamanın püf noktaları…

29.06.2022-02:38 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-02:38) Nar nasıl uzun süre saklanır? Narı uzun süre saklamak için uygulanabilecek 4 pratik yöntem

Birçok farklı meyve ve sebze yer alırken bunlardan biri de nardır. İçerisinde bolca vitamin ve mineral bulunan bu meyve birçok kişi tarafından da sevilmektedir. Hem tatlılara hem de tuzluları yakışan Nar, lif açısından da zengin bir meyvedir. Narın nasıl saklanması gerektiği de en çok akıllara takılan sorulardan biridir. Bizde narı nasıl saklayabileceğinizi sizler için araştırdık. İşte nar saklamanın püf noktaları…

Nar nasıl saklanır?

Narı uzun saklamanın birçok farklı yolu vardır. Buzdolabında ya da oda sıcaklığında nasıl muhafaza edilmesi gerektiği merak edilirken bizde yazımızda bu konu hakkında bilgilere yer verdik. Narı uzun süre saklayabileceğiniz bazı yöntemler şu şekildedir:

1.Yöntem: Nar tanelerini buzlukta saklama

Öncelikle narlarınızı iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesiniz. Daha sonra su içerisine koyarak tanelerinin kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz. Çıkardığınız nar tanelerini bir buzdolabı poşeti içerisine koyarak derin dondurucuda 2-3 ay kadar saklayabilirsiniz. Bunun için narlarınızın kaliteli olmasına dikkat edin. Kaliteli olmayan narlar buzdolabında suyunu çekecektir. Narlı tüketmek İstediğiniz zaman dolaptan çıkararak çözülmesini bekleyin. Ardından narları tüketebilirsiniz.

Nar Nasıl Saklanır

2. Yöntem: Nar suyu yaparak saklama

Nar taneleri çıkarttıktan sonra bir tel süzgeç yardımıyla ya da meyve sıkacağı kullanarak sularını çıkarabilirsiniz. Meyve sıkacakları ile narım beyaz zarları da sıkılacağı için süzgeç ile suyunu almak daha kolay olacaktır. Elde ettiğiniz Bunlar suyunu pet şişelere doldurduktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Nar suyunu derin dondurucudan çıkardıktan sonra hemen tüketmeniz gerekir. Bu nedenle büyük şişe yerine küçük şişelere koymanız ve birer birer çıkararak tüketmeniz daha faydalı olacaktır.

Nar Uzun Süre Nasıl Saklanır

3.Yöntem: Narı bütün olarak buzlukta saklama

Narları nasıl güzelce yıkadıktan sonra bir havlu yardımı ile kurulayın. Daha sonra bir buzdolabı poşeti içerisine koyarak havasını iyice alınız. Narlarınızın üstüne dolaba koyduğunuz tarihi yazarak buzdolabına koyabilirsiniz. Bu şekilde pınarlarınızı bir sene boyunca dolapta saklayabilirsiniz. Nar meyvesinde saklamak için en çok tercih edilecek yöntemlerden biri bütün halinde saklamaktır. Meyvelerin taneleri çıkartıldığı zaman suyunun eriyerek yalnızca çekirdeklerinin kaldığı görülmüştür. Bu nedenle meyveyi bütün halinde saklamak daha kullanışlı olacaktır. Ancak hemen tüketmek istiyorsanız tanelerini ayırarak da dolapta saklayabilirsiniz.

Nar Saklamanın Püf Noktaları

4. Yöntem: Narı buzdolabı dışında saklama yöntemi

Aldığınız narları uzun süre saklamak istiyorsanız iri olmalarına ve kabuklarının sert olmalarına dikkat etmelisiniz. Bu kabuklar narları dış etkenlere karşı korumaktadır. Narı oda sıcaklığında saklamak için hasır örgüden yapılan bir sepet tercih edebilirsiniz. Kiler, karanlık ve rutubet olmayan bir yerde uzun süre narları saklayabilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal