Hamas’tan ABD’ye zehir zemberek açıklama: ‘Artan gerilimin sorumlusu onlar’

ABD tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’a düzenlenen saldırı hakkında konuşan Hamas, bölgede gerilimin artmasının sorumlusunun ABD olduğunu bildirdi.

08.02.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:26)

Hamas’tan, ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’a düzenlediği saldırıya yönelik bir kınama açıklaması geldi. Bölgede giderek yükselen geriliminin sorumlusunun ABD yönetimi olduğunu vurgulayan Hamas, saldırılarda Şii milis gücü Haşdi Şabi komutanının hedef alındığına vurgu yaptı.

Açıklamada, belirtilen saldırının Irak'ın egemenliğine karşı bir ihlal teşkil ettiği ve aynı zamanda "İsrail'in işgaline ve genişleme projelerine hizmet ettiği" kaydedildi.

Sorumlu ABD’dir

AA’da yer verilen habere göre; Açıklamada, ABD'nin Gazze'deki Filistin halkına destek verdiği ve "soykırıma destek" sağladığı belirtilerek, "Bölgede artan gerilimin sorumlusu ABD'dir." ifadesi kullanıldı.

Hamas ABD

Ayrıca, "Filistin topraklarındaki siyonist işgal sona ermedikçe bölgede istikrar sağlanamayacağı" vurgusu yapıldı.

Önceki açıklamada, Haşdi Şabi'nin komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin Bağdat'ta düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği belirtilmişti.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ise ABD güçlerinin, ABD askerlerine yönelik saldırılara karşılık olarak Irak'ta 21.30 sularında tek taraflı bir saldırı gerçekleştirdiğini ve Ketaib Hizbullah grubundan bir komutanın öldürüldüğünü açıklamıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal