Merkez Bankası geri sayıma başladı: Yeni yönetim enflasyon raporunu duyuracak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk enflasyon raporunu bugün açıklayacak. Merkez Bankası’nın başına getirilen Fatih Karahan ve yönetimi raporu duyuracak. İşte detaylar…

08.02.2024-09:16 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:26)

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Ocak ayı Enflasyon rakamlarının ardından gözler bu kez Merkez Bankası’nın duyuracağı 2024 yılının ilk enflasyon raporuna çevrildi. 

Yeni yönetim enflasyon raporunu duyuracak

TRT Haber’de yer alan habere göre; Perşembe günü, Merkez Bankası yılın ilk enflasyon raporunu paylaşacak. Bugün saat 10:30'da düzenlenecek toplantıda Fatih Karahan, 2024 yılının ilk enflasyon raporunu açıklayacak. Gözler, ekonomik gelişmelerin ışığında finans dünyasına şekil verecek bu raporun detaylarına çevrildi.

Enflasyon Raporu

Enflasyon raporunda neler açıklanır?

Ekonomist Tonguç Erbaş, enflasyon raporu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Çok sapma olmazsa ocak ayı enflasyonunda rapor içerisinde de bence daha önceki raporda açıklanan hedeflerde çok büyük sapma olacağını zannetmiyorum. Hatta o yüzde 70 75 zirve ve zirveden dönüş senaryosunun da devam edeceğini tahmin ediyorum. Çok marjların dışında bir enflasyon süreci yaşamadığımızı anlayacağız büyük ihtimalle önümüzdeki haftadan sonra. Merkez Bankası metinlerine çok benzer ufak değişikliklerin olduğu bir enflasyon raporu süreci de bir öncekine göre yaşayacağımızı düşünüyorum, o açıdan hedefte de bir değişiklik olmayacaktır."

Enflasyonu düşürme çabası devam edecek

TCMB Başkanı Fatih Karahan, göreve geldikten sonra ilk değerlendirmesini yaptı.

Karahan, enflasyonu düşürme çabalarını kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu yönde, güçlü ekibimizle birlikte dezenflasyonu sağlama çabalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedeflerimize uygun seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Hiçbir koşul altında enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal