Netanyahu'dan savaş açıklaması: Saldırıya hazırlanması için talimat verdik

Netanyahu, Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya emir verdiklerini açıkladı.

07.02.2024-23:00 - (Son Güncelleme: 07.02.2024-23:00)

7 Ekim’den bu yana süregelen İsrail- Filistin savaşının yanında İsrail’in başbakanı Netanyahu yeni bir saldırıya hazırlanıyor. Netanyahu, Hamas'ın ateşkes teklifine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

“Saldırıya hazırlanması için talimat verdik”

Netanyahu, Hamas'ın taleplerinin gerçek dışı olduğunu savunarak "bilakis yeni bir kıyıma yol açacağını" ileri sürdü. Hamas'a karşı zafere yakın olduklarını Blinken'a aktardığını dile getiren Netanyahu, bu zaferin Orta Doğu'da yansımaları olacağını vurgulamasının ardından Gazze'nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli sivilin sığındığı Refah kentine ilişkin de "İsrail ordusuna Refah ve merkez kamplarda saldırıya hazırlanması için talimat verdik" diye konuştu.

Yönetim üzerinde çalışılıyor

Netanyahu, Gazze'de yönetimi üstlenecek Hamas veya başka yapılara yakın olmayan sivil bir yönetim üzerinde çalıştıklarını ancak bunun için önce Hamas'ın "Gazze'deki askeri hakimiyetini bitirmeyi hedeflediklerini" sözlerine ekledi.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal