Gut Hastalığına Bağlı Şikayetleri Azaltıyor

Zeytingiller familyasından olan leylak bitkisinin yapraklarından ve çiçeklerinden elde edilen leylak yağının birçok faydası bulunmakta. Peki, leylak yağının faydaları nelerdir? Sizin için leylak yağının faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

14.07.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:43) Gut Hastalığına Bağlı Şikayetleri Azaltıyor

Ana vatanı Doğu Asya ve Avrupa olan leylak bitkisi, genellikle kayalık ve kuru bölgelerde yetişiyor. İlkbahar aylarında çiçek açarak bahçe süslemelerinde ve kesme çiçeklikte kullanılıyor. Kurt düşüren, iştah açan, kabızlığı gideren, hazımsızlığa iyi gelen, sindirim problemlerini gideren leylak bitkisinin tüm bu özellikleri çiçek ve yapraklarından elde edilen yağında da bulunmaktadır. Sizin için leylak yağının merak edilen faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar…

LEYLAK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Antiseptik özellikte olan leylak yağı, zengin bir antioksidan kaynağıdır. Antifulgal özelliğe sahiptir ve bu sayede mantar gibi enfeksiyonların iyileşmesini sağlar. Vücutta meydana gelmesi muhtemel olan iltihapların önlenmesinde de etkilidir. C vitamini açısından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirerek bakterilerle savaşır. Gut hastalığına bağlı şikayetleri azaltır, sıtma hastalığının tedavisinde etkilidir. Buharı solunduğu zamanda bronşit ve astım problemlerini geçirir.

Bunların yanı sıra karın bölgesine masaj yapılarak kullanıldığında regl düzensizliklerinin giderilmesini sağlar. Zihinsel ve ruhsal anlamda rahatlattığı için anksiyete ve depresyon gibi ruhsal problemlerin tedavisinde de kullanılır. Motivasyon ve konsantrasyonu artırır.

Ciltteki kırışıklıkları azaltarak alın bölgesindeki çizgilerin ortaya çıkmasını önler. Yaşlanmanın etkilerini azaltır. Cildi nemlendirerek sarkmasına engel olur ve oluşan yaraların tedavi eder. Aynı zamanda güneş yanığını da tedavi eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal