Ecza Dolabıma Eş Değer Baharat

Birçok hastalığın doğal yollar ile tedavi edilmesinde kullanılan baharat olan zerdeçalın faydaları saymakla bitmiyor. Zerdeçalı sadece yemeklerinizi tatlandırmak için değil vücut sağlığınız için de tüketmeniz gerekir. İşte zerdeçalın duyunca şaşıracağınız faydaları...

14.07.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-11:28) Ecza Dolabıma Eş Değer Baharat

Zerdeçal, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir baharattır, yemeklere tat katmanın yanında insan sağlığına fazlasıyla olumlu etkisi vardır. Hindistan safranı olarak da bilinen Zerdeçal, besin değerleri bakımından oldukça zengindir.

FAYDALARI NELERDİR?

Şifalı bir baharat olan Zerdeçal, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde potasyum, demir, manganez mineralleri, C vitamini ve B6 vitamini bulunur. Çok eski çağlardan beri şifa kaynağı olarak görülen zerdeçal günümüzde yemeklerde ve gıda endüstrisinde lezzet artırıcı bir baharat olarak kullanılır.

Genellikle yemekleri lezzetlendirmesi için kullanılan Zerdeçal, tek başına bile beklemediğiniz kadar etki yaratmaktadır. Adeta bir ecza dolabının verebileceği tüm etkileri verebilen bu baharat çeşidi doğal bir antiseptik ve bakteriyel bir üründür. Taşıdığı bu özellikleriyle kesik ve yanıkların dezenfekte edilmesinde yararlıdır. Yapılan araştırmaların sonucu bu baharatı karnabahar ile birleştirerek tükettiğinizde, prostat kanserini önleyebilir ve var olan kanserin büyümesini engeller. Aynı zamanda deneyler meme kanserinin akciğerlere yayılmasının önlenmesinde etkili rol oynadığı belirlenmiştir.

Zerdeçal tüketimi melanomu adı verilen cilt kanserini önlemede ve mevcut melanom hücrelerinin kendilerini yok etmesinde etkilidir. Genellikle yaşlılarda görülen Alzheimer hastalığını önler ve beyinde amiloid plaklarının birikmesini kaldırarak alzheimer gelişimini durdurabilir. Gün içinde yaşanılan ağrıların geçmesinde de etkili bir baharattır. Kilo vermek isteyenler için de faydalı olan bu besin metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolünün sağlanmasına yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal