Sütün Cilde Faydaları

Yüzyıllardır yararlı bir besin olarak tükettiğimiz sütün cilt bakımında da kullanıldığını biliyor muydunuz? İşte sütün cilde olan faydaları…

04.07.2020-15:08 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-15:06) Sütün Cilde Faydaları

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan sütün cilde faydaları saymakla bitmez. Hatta Kleopatra’nın bile cilt bakımı için sıklıkla süt banyosu yaptığına ilişkin efsaneler mevcut. Cilt bakımından birçok yararlı niteliği bulunan süt aslında aldığımız birçok cilt bakım ürününün ve cilt bakım maskesinin içinde de bulunuyor. Süt cilde nasıl uygulanır? Sütün cilde faydaları nelerdir? İşte detaylar...

  • Sütun içerisinde bulunan laktik asit nedir alfa hidroksi asit grubunda bulunmaktadır. Alfa hidroksi asitler ciltteki ölü deri temizlemeye yardımcı olur. Böylelikle ölü derilerden temizlenen cildiniz daha yumuşak ve daha nemli görünür.
  • Antioksidan etkisi bulunan süt cilde kullanıldığında mikroplarla savaşır ve ciltteki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Kalsiyum oranı yüksek olan süt cilde vitamin desteği sağlayarak daha da güzelleşmesinde etkili olur.
  • Sütün cilde faydaları arasında en önemlilerinden biri de cildin nemlenmesine yardımcı olmasıdır. Bu yüzden kuru ciltler için cilt bakımında oldukça önemli bir yeri var.
  • Nemlendirici özelliği ile birlikte renklenmesine de yardımcı olur. Kuru ciltlerin daha canlı görünmesini sağlar.
  • Temizleme etkisi sayesinde cildi siyah noktalardan arındırır.
  • Hücreleri yenileme ve onarma görevini üstlenir. Bu şekilde ince kırışıklıkların açılmasını sağlar ve yeni kırışıklıkların oluşmasını geciktirir.
  • Cildin elastikiyetini artırır. Bu şekille gözenek görünümünden kurtarır.
  • Sütün cilt üzerinde beyazlaştırıcı etkisi bulunmaktadır. Bu özelliğiyle cilt üzerindeki güneş lekelerinin ve akne izlerinin geçmesine yardımcı olur.
  • Akne oluşumunu engeller ya aknelerden kalan izlerin geçmesini sağlar.

Süt Ciltte Nasıl Kullanılır?

Temizleyici: Sütü bir pamuğa dökerek cildinize güzelce silin. Bu şekilde ciltteki makyaj kalıntılarından ve diğer pisliklerden kurtulabilirsiniz. Özellikle kuru ciltler için süt mükemmel bir temizleyici görevi görür.

Nemlendirici: Sütün cilde faydaları arasında en önemlilerinden birisi nemlendirici özelliği olmasıdır. Bu amaçla kullanmak istiyorsanız süt doktorluk bir pamuğu ovalayarak cildinizde gezdirin. 15 dakikaya kadar sütün cildinizde emilmesini bekleyin. Emildikten sonra su ile durulayabilirsiniz.

Maske yapımı: Yağlı bir cilde sahipseniz veya sivilceleriniz varsa bu maske size oldukça iyi gelecek. 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı maden suyu ve birkaç damla limon suyunu iyice karıştırın. Karışımı cildinizde 20-25 dakika kadar bekletin. Karışım ciltte güzelce emildikten sonra yüzünüzü bol ılık su ile yıkayın.

Kuru bir cilde sahipseniz yukarıdaki tarif içerisindeki limon sebebiyle cildinizin daha da kurumasına sebep olabilir. Bu sebeple nemlendirici özelliği bulunan başka malzemeler de eklemekte fayda var. Bir fincan su bir kaşık yoğurt 1 tatlı kaşığı bal ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Karışımı cildinize bir pamuk yardımı ile yayın. 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın.
Maskelerin içeriğindeki limon suyu gibi malzemeler ciltte hassasiyet yaratabileceğinden yüzünüzü yıkadıktan sonra iyice nemlendirmeyi unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal