Güneş’te şiddetli patlama: Dünya alarma geçti! Elektronik cihazlarda arıza olabilir

Güneş’te meydana gelen şiddetli patlamaların Dünya’yı da etkileyebileceği ifade ediliyor. Patlamaların, Avrupa ve Türkiye’den de gözlemlenebilecek kuzey ışıklarına sebebiyet verebileceği de kaydedildi. Ancak yaşanan patlamalar aynı zamanda elektronik cihazlarda arızalar meydana getirebilir.

25.03.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-17:05)

Güneş’te her dakika, bazıları Dünya büyüklüğünde olmak üzere şiddetli patlamalar meydana geliyor. Ancak yaşanan son patlamanın Dünya’yı da etkileyeceği belirtilerek, elektronik cihazlarda bazı olumsuzluklar meydana getirebileceği bildirildi. Öte yandan patlamalar, Avrupa ve Türkiye’den de gözlemlenebilecek kuzey ışıklarının ortaya çıkmasına neden olacak.

Güneş patlaması manyetik fırtınaları tetikleyebilir

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Güneş'teki son patlamayla ilgili bir açıklama yayınladı. Bildiriye göre, bu jeomanyetik fırtına elektronik cihazlarda sorunlara neden olabilir. Genellikle Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların atmosferle etkileşime girmesi sonucunda oluşan bu tür fırtınalar, manyetik fırtınaları tetikleyebilir. Aurora'nın Türkiye'den bile görülebileceği bu nadir doğa olayı, herkes için büyük bir görsel şölen olacak.

Güneş’te şiddetli patlama: Dünya alarma geçti! Elektronik cihazlarda arıza olabilir

Güneş patlamasının etkileri bu gece ve yarın gün ortasına kadar gözlemlenebilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal