Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Türkiye’den görülecek mi?

2022 yılının ilk güneş tutulması Nisan ayında gerçekleşecek. Büyük ilgi gösterilen doğa olaylarından biri olan güneş tutulmasının 4 saat süreceği düşünülürken, hangi bölgelerden tutulmanın izlenebileceği de merak konusu oldu. Burçları etkileyen ve binlerce kişinin merakla beklediği güneş tutulması hakkında, 2022 güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Güneş tutulması Türkiye’den görülebilecek mi? Güneş tutulmasının etkileri ne olacak? Gibi pek soru da gündeme geldi. İşte güneş tutulması hakkında merak edilen tüm detaylar…

28.04.2022-10:29 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-10:29) Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek? Türkiye’den görülecek mi?

2022 yılının ilk güneş tutulması için heyecanlı bekleyiş başladı. Yılın ilk güneş tutulmasının Nisan ayında gerçekleşeceği bilinirken net tarih merak konusu oldu. Özellikle burçlar üzerindeki etkileri bakımından büyük ilgi uyandıran doğa olayını binlerce kişi mercek altına aldı. 4 saat gerçekleşeceği düşünülen tutulmanın etkileri ve nerelerden izlenebileceği de merak ediliyor.

Fotoğraf sanatçılarından bilim insanlarına, küçük büyük herkesin dikkatini çeken güneş tutulması, Nisan ayı içinde gerçekleşecek. Yılın ilk tutulması olan bu doğa olayını takip etmek isteyenler, güneş tutulması ne zaman? Tutulma nerelerden izlenebilecek? Güneş tutulmasının etkileri ne olacak? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. 4 saat sürmesi beklenen ve parçalı olarak gerçekleşeceği düşünülen tutulma fotoğrafçılar, gökbilimciler, astrologlar ve bilim insanları için çok önemli bir doğa olayı.

Güneş Tutulması

Güneş tutulması ne zaman olacak?

Yılın ilk güneş tutulması olma özelliği bulunan olay, 30 Nisan Cumartesi günü meydana gelecek. Saat 23:27’de başlayacak olan güneş tutulması dünyanın bazı bölgelerinden gözlemlenebilecek. Bu heyecanlı doğa olayı sadece Antarktika’nın belli bölgeleri, Atlantik Okyanusu ve Pasifik’ten izlenebilecek. Bu güneş tutulması Türkiye’den izlenemeyecek. Fakat güneş tutulmasının canlı olarak yayınlanması planlanıyor.

Güneş tutulması hakkında en merak edilen konulardan biri de şüphesiz burçlar üzerindeki etkileri oldu. Türkiye’den gözlemlenemeyecek olan doğa olayının etkileri buradan da hissedilecek. 30 Nisan tarihinde 4 saat süreyle gözlemlenecek olan tutulmanın, Boğa burçları üzerinde güçlü etkileri olacak. Diğer burçları da etkileyecek olan güneş tutulması, parçalı olarak gerçekleşecek.

Güneş Tutulması Nasıl Gerçekleşir

Gök bilimcilerin, astrologların ve diğer bilim insanlarının yakından takip ettiği güneş tutulması, Ay’ın yörünge hareketini yaptığı sırada Dünya ile Güneş arasına girmesiyle gerçekleşir. Bu olay sırasında Ay, Güneş’i tamamen kapatabilir ya da kısmi olarak perdeleyebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal